Barion Pixel
Szerző: Sárvári Járási Ügyészség/112Press 2021. május 11.

Feleségére akarta kenni a szabálysértést a rendőrautót BMW-vel, 154-gyel előző sofőr

A 84-es főúton lejárt műszaki engedélyű BMW-vel, nagy sebességgel száguldó, rendőrautót is megelőző, majd később balesetet okozó férfi megpróbálta a feleségére kenni a "műveletet".

A Sárvári Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rávette a feleségét, hogy mondja azt a rendőröknek, hogy ő vezette az autót 2020. májusában Borgáta közelében.


A vádirat szerint a vádlott megelőzte a mozgó sebességellenőrzést végző rendőrségi gépkocsit a lejárt műszaki  érvényességű autójával, a megengedett 90 km/h helyett 154 km/h sebességgel.

Baleset helyszínén találták meg a rendőrök a száguldó BMW-t

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával megállásra szólították fel a vádlottat, aki azonban tovább gyorsította a gépkocsit, majd egy kanyarban összeütközött a szemből jövő járművel.

A BMW egy Audinak ütközött Egyházashetyén


A vádlott és a felesége is úgy nyilatkoztak a helyszínen, majd a szabálysértési eljárásban is, hogy a gépkocsit a feleség vezette.

Árokban kötött ki a BMW


A szabálysértési eljárásban beszerzett további bizonyítékok alapján azonban megállapítást nyert, hogy a vádlott volt az, aki a járművet vezette, így hamisan vádolta a feleségét több szabálysértés elkövetésével.

190 km/órás sebességig gyorsított a BMW sofőrje a 84-es főúton

A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.