Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; 112Press 2017. május 03.

Videó: Negyventonnás cukorszállítóval ütközött a kanyarban előző Fiat – egy halott

A kamion az oldalára dőlt, az egyik személyautóba pedig két ember beszorult, őket a műszaki mentést végző körmendi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágóval. A baleset következtében egy ember elhunyt, egy súlyosan megsérült. A kamion vezetője sérülés nélkül átvészelte a balesetet. Az érintett útszakaszt lezárták a hatóságok.

 

 

Frissítés: 17:10

17 óra után kerekeire állították a balesetet szenvedett, vétlen kamiont, az utómunkálatok még több óráig is eltarthatnak.

Kerekeire állították a cukorszállító kamiont

Frissítés:

Beszéltünk a kamion vezetőjével, aki először úgy tudta, hogy súlyosan sérült az őt árokba lökő autó sofőrje.

-Nem mentem gyorsan a kanyarban, mert a Fiat előtt haladó autó is már szembe jött velem a kaszálógép előzésekor, ezért lassítanom kellett. Aztán megláttam a Fiatot. Tudtam, hogy ütközni fogunk, de olyan hihetetlen volt az egész. Húztam félre a kormányt, de karamboloztunk és éreztem, ahogy a kamiont meglökte a kis autó. 40 tonnával borultam az árokba - mondta szomorúan a kamionsofőr, aki sérülések nélkül úszta meg a balesetet.

Negyventonnás cukorszállítóval ütközött a kaszálógépet előző Fiat – egy halott

- Úgy tudtam, hogy a sofőr súlyosan megsérült, nem akartam lábatlankodni a mentésnél, félrehúzódtam. Aztán amikor mentem vissza a kamionhoz, akkor láttam a fekete fóliával letakart testet. Borzasztó érzés. De komolyan mondom, semmit nem tehettem már, hogy elkerüljem az ütközést...

Negyventonnás cukorszállítóval ütközött a kaszálógépet előző Fiat – egy halott

Korábban írtuk:

Információink szerint a Zalaegerszeg felé tartó személyautó munkagépet előzött kanyarban, amikor szemből érkezett egy kamion. Az ütközés után a kamion árokba dőlt, a személyautóban tartózkodó egyik ember életét vesztette. Felhőszakadás- szerű esőben zajlik a helyszínelés.

Negyventonnás cukorszállítóval ütközött a kaszálógépet előző Fiat – egy halott

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök Hegyháthodász térségében.

Halálos baleset Hegyháthodásznál

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. május 3-án 13 óra 14 perckor a 76-os számú főút 76-os kilométerszelvényénél, Hegyháthodász térségében. Az elsődleges információk szerint két személygépkocsi és egy kamion ütközött össze. A balesetben négy személy megsérült.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a gépjárműforgalmat mindkét irányból Hegyháthodász belterületén át terelik.

 

Negyventonnás cukorszállítóval ütközött a kaszálógépet előző Fiat, halálos kimenetelű baleset



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.