Szerző: BBC / 112Press Fotó: Z. Bakova, H. Gábor 2017. április 04.

Elgázolt két lányt, majd boldog új évet kívánt a magyar férfi Angliában

Mindkét lány belehalt sérüléseibe. A jogosítvány nélkül, feltehetőleg kábultan vezető férfi elhajtott a helyszínről és nem sokkal később boldog új évet kívánt mindenkinek a Facebookon. Üzenőfalán most sokan kívánnak neki kínokat a börtönben. Három másik magyart bűnpártolással és a hatóság félrevezetésével gyanúsítanak.

A 11 éves Zaneta Krokovaje és a 12 éves Helena Kotlarova unokatestvérek voltak. 2016. december 31-én Oldham városának egyik boltjából jöttek ki, amikor az akkor még ismeretlen sofőr elgázolta őket az Ashton utcában. Helena a helyszínen, édesanyja karjai között halt meg. Unokatestvére két nappal később a kórházban halt bele sérüléseibe.
 
Az áldozatok egy tavalyi fényképen

A gyanúsított a 38 éves H. Gábor (akit a többi gyanúsítottal együtt teljes nevén neveznek az angol lapok)  beismerte, hogy ő ütötte el a lányokat Peugeot 807 típusú gépkocsival. Társa, a 18 éves  O. Dávid megpróbálta félrevezetni a rendőröket és segített H. Gábornak a nyomok eltüntetésében. Ő is elismerte a bűnösségét.

H. Zoltán a Facebook-ra töltötte fel a dolgos hétköznapok utáni pihenését

Két további magyar is gyanúsított az ügyben. Az 59 éves K. Jánost és a 49 éves P. Zoltánt a hatóság félrevezetésével, bűnpártolással gyanúsítják.

 

Meg nem erősített információnk szerint az autót vezető H. Gábornak nem volt érvényes jogosítványa a baleset időpontjában. Ennek ellenére rendszeresen vezette a Peugeot gépkocsit, amivel szemetet szállított el házaktól. A szilveszteri munkavégzésről szóló Facebook posztot viszont feltehetőleg alibiből rakta ki. A baleset után néhány órával a gázoló angolul boldog új évet kívánt mindenkinek.

Boldog új évet mindenkinek...


 
Forrás: BBC / 112Press

Fotók forrása: Z. Bakova / Facebook, H. Gábor / Facebook

Kérjük olvasóinkat, hogy a gyanúsítottak vezetékneveit ne írják ki hozzászólásaikban! Mi a  magyar törvényeknek megfelelően írtuk meg a cikket. Köszönjük megértésüket!

Valószínűleg alibi-üzenet, már a gázolás utánról

A cserbenhagyó munka közben

Január negyedikén már elindult a szitokáradat a cserbenhagyóra

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.