Barion Pixel
Szerző: Budakörnyéki Járási Ügyészség 2019. június 12.

Bedrogozva gázolt halálra egy idős nőt, elhajtott a helyszínről - vádemelés

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben a Budakörnyéki Járási Ügyészség, aki bódult állapotban vezetett és a zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt Dunakeszin, 2018-ban.

A bűnügy vádlottja, egy 27 éves fóti férfi 2018. április 20-án este a személygépkocsijával úgy közlekedett Dunakeszin, hogy előtte „Giná”-t fogyasztott. A Fő úton, Vác felé haladt.

Egy zebra előtt a jelzőlámpa pirosra váltott, ezért a vádlott előtt haladó két autó megállt. Annak ellenére, hogy a lámpa piros jelzése a vádlott számára is észlelhető volt, a férfi a gépkocsi sebességét növelve haladt a gyalogosátkelőhely felé. Az előtte álló két autót megelőzte, ráhajtott a zebrára és ott elütött egy éppen áthaladó asszonyt. A sértett az ütközés során a levegőbe repült és az elütés helyétől mintegy 24 méter távolságra, az útpadkára zuhant.

Forrás: Budakörnyéki Járási Ügyészség

A vádlott áthajtott a földön fekvő sértett testén. A férfi még ekkor sem állt meg, gázt adott és elhajtott. Fótra ment, ahol bódultsága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ott két parkoló autónak ütközött. Az ütközések olyan erejűek voltak, hogy mindkét jármű nekicsapódott egy ház kerítésének, ami kidőlt. A férfi ekkor szállt ki az autójából. A rendőrök itt állították elő, majd vették őrizetbe.

Forrás: Budakörnyéki Járási Ügyészség

A kijelölt gyalogátkelőhelyen elütött asszony a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

A GHB - itthon nemi erőszak-drogként "használják"

Az ügyészség közleményében Ginaként nevezik meg a gázoló szervezetében talált anyagot. A GHB (gamma-hidroxibutirát, a köznyelvben Gina) a hidroxivajsavakhoz tartozó szerves vegyület. A természetben előforduló anyag. Egészen kis mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben, nagyrészt a központi idegrendszerben, valamint, borban, marhahúsban, citrusfélékben, és szinte minden állati organizmusban is. Több országban a tiltott kábítószerek közé sorolták. Ez a szabályozás van érvényben Ausztráliában, Kanadában, a legtöbb európai országban és az USA-ban. A GHB-t használják bódult eufórikus állapot előidézésére (számos országban illegálisan), vagy randidrogként nemi erőszak elkövetésére (ellenállásképtelenné teszi az áldozatot a bűncselekmény elkövetésekor). Forrás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.