Barion Pixel
Frissítve: 2013. július 23.

Halálos motorbaleset Gasztonynál - Ducatival szalagkorlátnak

Életét vesztette egy motoros szombaton délben a 8-as főúton, Gasztonynál.

Információink szerint több motoros haladt a 8-as főúton, Gasztony közelében Körmend irányába. A vizes úton "beszitált" egyikük motorja, majd a hátsó kerek kicsúszott, és a motor a szalagkorlátnak ütközött. A súlyosan sérült motoroshoz mentőhelikopter indult, de a sérült időközben meghalt. Úgy tudjuk, az 1200ccm-es Ducati motornak lichtensteini rendszáma van.

A rendőrség lezárta az érintett útszakaszt. Csákánydoroszlónál terelték el a forgalmat, így csak nagy kerülővel lehetett elérni Szentgotthárdra. Az útzárat időközben már feloldották.

A Körmendi Rendőrkapitányság területén egy nap alatt három halálos közlekedési baleset történt. Pénteken ketten vesztették életüket, egy gyalogos a 8-as főúton, Körmend belterületén, egy kerékpáros pedig a 86-os főúton.

Halálos motorosbaleset Hajmáskérnél is

A gasztonyi halálos balesettel csaknem egy időben halálos baleset történt a szomszédos Veszprém megyei Hajmáskérnél is. Úgy tudjuk, két motor és egy személyautó ütközött, egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült, mentőhelikopter ment a helyszínre.

Frissítés
A Veszprém Megyei RFK közleménye szerint személygépjármű és motorkerékpár ütközött május 25-én a délelőtti órákban a hajmáskéri kereszteződés közelében a 8-as számú főúton. A 46 éves sárkeresztúri motorkerékpár-vezető a 8-as számú főúton Veszprém irányába közlekedve későn észlelte a vele azonos irányban haladó Lada személygépkocsit és nekiütközött. Az ütközés következtében a helyszínen elhunyt, utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A mögötte haladó 56 éves úrhidai motoros az ütközést elkerülni már tudta és így motoros társának ütközött. Ő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az eljárás szakértő bevonásával folytatódik, a Veszprémi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt eljárást indított. A baleset helyszínelése idejére felállított útzárat 14.30 órakor megszüntették, a forgalom a továbbiakban zavartalan.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.