Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2022. november 17.

Felgyújtotta két hajléktalan társát egy férfi Szombathelyen - egyikük belehalt a sérüléseibe

Az 55 éves férfi először egy társa bekötött lábán gyújtotta meg a kötést. A sérült a kórházban elhunyt. Később a Vásárcsarnok közelében égésgyorsítóval öntött le egy ittas hajléktalant és meggyújtotta a ruházatát. A rendőrség elfogta az elkövetőt, aki beismerte a tettét.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat egy 55 éves férfi ellen halált okozó testi sértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztusában érkezett a bejelentés a Főkapitányságra, hogy ismeretlen személy öngyújtóval meggyújtotta egy 63 éves lakcím nélküli férfi lábán lévő – korábbi sérülésekből származó – kötéseket. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett és a kórházi ellátás ellenére 2022. októberében elhalálozott. A beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények, adatgyűjtések, kihallgatások alapján bebizonyosodott, hogy a sértett halála összefügg az okozott égési sérülésekkel.

Hasonló eset történt 2022. októberében a szombathelyi vásárcsarnok környékén is. Egy férfi részegségénél fogva magatehetetlenül feküdt az utcán, amikor egy ismeretlen elkövető a ruházatát égésgyorsító folyadékkal leöntötte, majd azt meggyújtotta, melynek során a 60 éves fedél nélküli férfi 8 napon túl gyógyuló súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A nyomozók látókörébe ismét az 55 éves lakcím nélküli férfi került. A halált okozó testi sértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható férfi a cselekmények elkövetését kihallgatása során elismerte. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Több hajléktalannal történt hasonló korábban Szombathelyen

2005. márciusában unatkozó fiatalok gyújtották meg egy férfi ruházatát Szombathelyen. A középkorú sérült a kórházban elhunyt. Az egyik tettes még nagyon fiatal volt ekkor. Négy év múlva szabadult, de újból súlyos bűncselekményeket követett el. Akkor ezt írtuk: "V.L. 14 éves múlt, amikor telefonjáért és órájáért viccből összevert, majd felgyújtott egy férfit. Amikor a földön fekvő haja erősen lángolni kezdett V.L. "emberbaráti szeretetből" rátaposott a fejére. S. György később belehalt a sérüléseibe.

2006. decemberében egy kollégium udvarán alvó hajléktalan férfi alatt gyújtották meg a matracot. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.