Barion Pixel
Szerző: Komárom-Esztergom MRFK / Vas MRFK 2020. január 08.

Járőrök állították meg a gyorshajtókat - többen a megengedett sebesség dupálájával közlekedtek

A megengedett sebesség több mint kétszeresével közlekedő gyorshajtókat is kiszűrt a rendőrség Komárom-Esztergom és Vas megyében január 1. és január 7. között.

Bakonybánkon, a Kossuth Lajos utcában közlekedett egy személygépkocsi 2020. január 7-én délután, aminek a sofőrje a megengedett 50 km/h helyett 121 km/h sebességgel haladt. A rendőrség a gépjármű üzembentartója részére közigazgatási bírság keretében 200 000 forint pénzbírságot szabott ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. január 1-je és 2020. január 6-a között közlekedésrendészeti ellenőrzéseket hajtottak végre a 84-es számú főút Vas megyei szakaszán. Az ellenőrzés célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt.

Az ellenőrzés ideje alatt kétszáztizenhét esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát.

Forrás: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy sofőr a 84-es számú főúton, Zsédeny belterületén a megengedett 50 km/h helyett 127 km/h sebességgel haladt gépkocsijával. Egy másik járművezető ugyancsak a 84-es számú főúton közlekedett autójával a megengedett 90 km/h helyett 157 km/h sebességgel Borgáta térségében.

Forrás: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Miután a közlekedésrendészeti járőrök megállították az autókat, a gépjárművezetőkkel szemben gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot és büntetőpontot szabtak ki.

 

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. Ezért a rendőrség ismételten kéri, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.