Szerző: Országos Mentőszolgálat 2020. február 20.

Életet mentett a mentők gázkoncentráció-mérője - szén-monoxid miatt lett rosszul kisgyerek Szombathelyen

Nehezen ébreszthető kisgyermekhez kértek a szülei segítséget a szerda esti órákban a szombathelyi mentésirányítástól. A kiérkező mentők táskáján lévő szén-monoxidmérő extrém magas gázkoncentrációt mutatott.

Esti órákban érkezett tegnap segélykérés a Szombathelyi Mentésirányításra, egy 2 éves, nehezen ébreszthető gyermekhez kértek szülei gyors segítséget. A mentésirányító azonnal rohamkocsit indított a helyszínre, miközben a vonalban maradt és tanácsokkal látta el a szülőket.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Perceken belül meg is érkezett a segítség, a lakásba lépve azonban a mentőegység táskájára erősített szén-monoxid érzékelő hangos sípolásba kezdett és extrém magas szén-monoxid koncentrációt mutatott. A mentők azonnal értesítették a katasztrófavédelmet és a család gyors kimenekítésével egyidejűleg további mentőegységeket kértek a helyszínre. A szakemberek is jelentős gázkoncentrációt mértek az életveszélyes lakásban. A mentőegységek a gyermeket és szüleit is különböző fokú szén-monoxid mérgezés tüneteivel szállították stabil állapotban kórházba.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.