Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. június 06.

Rosszullét miatt esett össze idős férfi az úttest szélén, Szombathelyen

A fedélzeti kameránk örökítette meg, ahogy az idős férfi összecsuklott a kijelölt gyalogátkelőhelynél. A közelében tartózkodó fiatalember azonnal a segítségére sietett.

A szombathelyi Vörösmarty Mihály utcában esett össze egy kijelölt gyalogátkelőhelynél várakozó idős férfi. Az esetet dashcam rögzítette.

A felvétel abból a szempontból érdekes, hogy a férfi egy pillanat alatt, rövid megtántorodást követően csuklott össze. Ha közvetlenül mellette áll valaki, valószínűleg akkor sem tudott volna utána kapni. Hasonló gyorsasággal zajlanak le gyakran a volán mögötti rosszullétek is. Mire a sofőr cselekedni, fékezni tudna, addigra már nem ura a testének. Ez magyarázat a gyakran feltett kérdésre is: "Ha érzi, hogy rosszul van, miért nem áll félre?"

Az idős férfi közelében tartózkodó fiatalember azonnal az úttest szélén összeesett férfi segítségére sietett és felsegítette a földről.

A videón az is látszik, hogy a közlekedési jelzőlámpa zöld jelzése ellenére az úttest szélére húzódva megálltunk, ami viszont nem látszik: az elakadásjelző használatával. Ezzel az úttest szélén fekvő férfit védtük attól, hogy a mögöttünk érkező esetleg áthajtson rajta.

Munkatársunk kiszállás előtt meggyőződött róla, hogy a háta mögül nem érkezik több jármű és ezután szállt ki az autóból, hogy ha kell, akkor segíthessen.

Az idős férfit addigra felsegítette a fiatalember. Kiderült, hogy nem ütötte meg a fejét és egészségügyi probléma miatt esett össze. Felajánlottuk, hogy haza visszük, vagy orvoshoz, de ezt elutasította. A szomszédos épülethez tartott. A videón látható fiatalember felajánlotta, hogy elkíséri. Ebbe beleegyezett a férfi.

Még egy apró "érdekesség": az elakadásjelzővel álló autó miatt két sofőr is dudálni kezdett. Nekik üzenjük, hogy nem trécselés, pletykálkodás miatt  állt ott a jármű. Az idős férfi sem alkoholmámortól esett ösze, da ha mégis az okozta volna az esést, akkor is megállunk, ugyanígy.

Felelevenítünk egy korábbi esetet is, ahol egy utcán öszeeső férfi magatehetetlenül nézte, ahogy a gyalogosok elmennek mellette, segítségnyújtás nélkül.

Kérjük olvasóinkat, ne menjenek el földön fekvő, bajba került ember mellett, amíg nem győződnek meg arról, hogy lesz segítsége!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.