Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. február 04.

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy nőt egy Renault taxi Szombathelyen

A gyalogos az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett. A járművezető lába az elmondása alapján az első fékezésnél lecsúszott a pedálról a sarka alá került gyümölcs miatt.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi 11-es Huszár úton szombaton délután.

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy asszonyt egy Renault taxi Szombathelyen

A belváros felé tartott egy Renault személygépkocsi, amelynek a vezetője kis késéssel észlelte, hogy a Bezerédi Amália utca kereszteződése utáni gyalogátkelőhelyen a menetirány szerinti jobb oldalról két gyalogos indult el. Az autót vezető középkorú férfi elmondta, hogy közvetlenül a gyalogátkelőhely után egy szürke autó parkolt és a gyalogosok mögötte tartózkodtak, emiatt nem vette észre őket azonnal.

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy asszonyt egy Renault taxi Szombathelyen

Amikor a sofőr meglátta az elöl haladó nőt, akkor erősebben akart a fékre lépni, de az elmondása alapján a sarka megcsúszott egy mandarinon, a lába pedig lecsúszott a pedálról. A következő fékezésnél pedig már késő volt, az autó elütötte a férje előtt átkelő asszonyt, aki a fejével betörte a szélvédőt és az aszfaltra zuhant.

Az elütött asszony feje betörte a szélvédőt, a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba

A taxi mögött érkező autós azonnal tárcsázta a segélyhívót és ő is a sérült segítségére sietett. A férfi megvárta a helyszínelőt és elmondta, hogy mit tapasztalt.

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy asszonyt egy Renault taxi Szombathelyen

Azt többen is elmondták, hogy az elütött, erősen vérző fejű asszonnyal végig lehetett kommunikálni, teljesen tiszta volt a tudata a fejét ért ütés ellenére is. Az autó elején és a motorháztetején nem látszódott rongálódás. (A rendszámtábla számrésze feletti bevágást a lökhárítón egy fém tárgy okozta korábban, nem a mostani balesetnél keletkezett.)

Igazságügyi szakértő rögzíti a nyomokat a baleset helyszínén

A mentők a gyalogost a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba kórházba szállították, az elsődleges adatok alapján súlyos sérüléssel.

A helyszíni szemle ideje alatt sávelhúzással, 2x1 sávon haladhatott a forgalom. Volt olyan belváros felé tartó járművezető, aki a szemből érkezők külső sávjába tért át, miután balról kikerülte a terelőkúpokat és a szemből érkező heves villogtatására megállt, majd némi mutogatás után értette meg, hogy rossz sávban halad. Olyan sofőr is volt, aki a helyszínen zajló munkálatokat nézte haladás közben, miközben előtte a kijelölt gyalogátkelőhelynél megállt egy autó, hogy átengedjen egy gyalogost. Az újabb baleset elmaradt, miután az elkalandozó figyelmű sofőr autója sistergő kerekekkel meg tudott állni.

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy asszonyt egy Renault taxi Szombathelyen

A balesetet okozó Renault vezetője a pedálok elől kivett, széttaposott mandarint letette az út széli fa tövébe, emiatt viszont egy férfi szólt rá, hogy ne szemeteljen.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.