Szerző: Magyar Közút / Fotó, videó: Pintér Patrícia / 112Pres 2018. november 16.

Gyakorlat miatt lezárás és terelés az M86-os autóúton szombaton délelőtt

Téli felkészítő gyakorlat miatt az M86 gyorsforgalmi út váti és szelestei csomópontok közötti szakaszán lezárás miatti terelésre, sebességkorlátozásra és sávlezárásra kell számítani 2018. november 17-én, szombaton reggel 8 órától 11 óráig.

A gyakorlat miatt Szombathely felé mindkét sávon elterelik a forgalmat. A Szombathely felé közlekedők a szelestei csomópontnál hajthatnak le a gyorsforgalmi útról a 86-os főútra, majd a váti felhajtón ismét az M86 autóúton hajthatnak tovább. A Győr felé közlekedők a gyakorlat idején csak a belső sávot nem használhatják, mert azt lezárják, a külső sávon pedig 70 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben, így a gyorsforgalmi útról Győr felé nem kell leterelni a forgalmat.

Gyakorlat az M86-oson 2015-ben - Fotó: Pintér Patrícia

A gyakorlat során a középelválasztó szalagkorlátot részlegesen elbontják, majd helyreállítják az üzemi átjáróban a katasztrófavédelem szakemberei.

Korábbi videónk egy hasonló gyakorlatról:

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a gyakorlat ideje alatt érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Gyakorlat az M86-oson 2015-ben - Fotó: Pintér Patrícia

A korlátozás idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.