Barion Pixel
2017. július 22.

Videó: Gömbvillámtól gyulladt ki egy családi ház előtti tujasor Szombathelyen

Többen is látták a piros, vagy narancsszínű gömböt, ami két daru között vágott be egy családi ház kerítéséhez. A tuják nagy lánggal kezdtek égni, a szomszédok és a tűzoltók mellett egy felhőszakadás is segített a tűz megfékezésében.

Sokan riasztották a tűzoltókat szombaton délután, amikor egy villámcsapás után több méteres lángokkal kezdett égni egy családi ház előtti tujasor. Voltak, akik az épület előtti autókat mentették, mások kerti slaggal kezdték oltani a lángoló fákat.

 
Azt több szemtanú is megerősítette, hogy egy fényes, piros (más szerint narancssárga) gömb csapódott a szombathelyi Luna és Minerva utcák sarkán álló ház kerítésébe, vagy a kerítés melletti tujába. A becsapódás pillanatában óriási robbanás is hallatszott, ami megijesztette a környéken tartózkodókat. Volt olyan telefonáló, aki olyan ideges volt, hogy alig tudta elmondani hol van éppen, pedig a háza előtt állt. Másoknak a tűzoltók hívószáma (105, vagy a 112-es központi segélyhívó) nem ugrott be elsőre.
DSC_7404

Videónkban megmutatjuk T.B. olvasónk felvételét a tűzről, illetve három szem- és fültanúval is beszélgettünk. A villámcsapott kerítés tulajdonosa éppen nem tartózkodott otthon, őt szomszédai értesítették arról, hogy van egy kis baj...

DSC_7401

Miért nem valamelyik daruba csapott a villám?
 

A környékbeliek nem értik, miért nem a közeli daruk valamelyikébe csapott a villám, hiszen a fémszerkezetek a legmagasabb tereptárgyak jelenleg a városrészben. Már álltak a daruk, amikor az előző viharnál egy közeli ház udvarán álló fába csapott a villám, illetve tűz volt a közeli erdő melletti tujaültetvénynél is.

DSC_7409

Gondok a Minerván
 

A fényképezőgépet látva több közelben lakó is panaszkodott az elmúlt időszak eseményei miatt. A társasházi építkezésekkel kapcsolatban nem a szombati és vasárnapi, reggeltől kezdődő hangzavarra panaszkodtak (múlt vasárnap 7-kor kezdtek flexelni a munkások), sokkal inkább azt hozták fel, hogy valamilyen torkot és szemet ingerlő por száll fel, amikor a munkagépek rakodják az építőanyagot.

DSC_7412

A már elkészült társasháznál pedig új lépcsőházak lakásait is átadták, szemetesedényt és tárolóhelyet azonban nem kaptak a lakók, ezért kényszerből az egyetlen meglévő kuka mellé pakolják a kommunális hulladékot, amit a 30 fok feletti hőmérsékletnél  lepnek a legyek, illetve patkányok is dézsmálják a könnyű prédát. A fentieket a lakók érdekében írtuk le, hátha az illetékesek tesznek valamit az áldatlan állapotok megszüntetéséért.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.