Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. december 03.

Videó: Összetákolt épületbe is került füstjelző a Katasztrófavédelem jóvoltából

A Kukulló-dűlőn tértünk be két olyan házba, ahol a Katasztrófavédelem munkatársa füstjelzőket szerelt fel. A két rászoruló két különböző típusú építményben lakott. Az egyik rendezett, folyamatosan szépített és fejlesztett, a másik... Nos, az nem ilyen.

Többször foglalkoztunk már a szombathelyi, vagy séi parkerdőnél található kiskertekkel, ahol egyre többen tartózkodnak életvitelszerűen. Beszéltünk már arról is, hogy a Kukulló-dűlőn az összetákolt viskóktól a teljesen élhető házakig mindenféle építmény található. Videónkban mind a kettőre mutatunk példát belülről. 

Rákérdeztünk arra is, hogy hányan tölthetik a telet a Kukullón, illetve milyen jellegű bűncselekmények történtek errefelé. Az apropót a Katasztrófavédelem füstjelző adományozása jelentette.

A Kukulló-dűlő egyik szegényesebb viskója

 

 


Az egyik kisházban lakó férfinek volt némi ellenérzése a detektorral kapcsolatban. Mi van akkor, ha az általa elfogyasztott borra is riaszt a készülék? – kérdezte, de a megnyugtató válasz után beengedte a hozzá érkezőket.

Itt valóban elkel a füstérzékelő

Videónkból kiderül, hányan laknak jelenleg életvitelszerűen a területen és az is, hogy a nyári betörések  Szombathelyhez közeli településen élőkhöz köthetők.

Rászorulóknál szereltek fel füstjelzőt a Katasztrófavédelem munkatársai

A három erdő által határolt területen közel 600 kiskert található. Összeállításunkban a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöke beszél a legfőbb problémákról is.

DSC_8237

Korábbi videónkban azt mutattuk be, hogy a tűzoltók több utcát nehezen tudnak csak megközelíteni és van, ahová be sem tudnak járni a tűzoltójárművek.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.