Szerző: 112Press 2020. október 09.

Füstjelző ébresztette a 85 éves lakót - kiégett egy családi ház Ostffyasszonyfán

Teljes terjedelmében égett egy családi ház az ostffyasszonyfai Bajcsy-Zsilinszky utcában. A házban lakó idős férfi a füstjelzőnek köszönhetően el tudta hagyni az égő házat.

Kiégett egy családi ház Ostffyasszonyfán
 
Sárvári, pápai hivatásos tűzoltók és csöngei önkéntesek, valamint a KMSZ vonult hajnalban egy tűzesethez a Vas megyei Ostffyasszonyfára.
 
Háztűz Ostffyasszonyfán
 
A Bajcsy-Zsilinszky utca egyik családi házában keletkezett tűz, eddig ismeretlen okból.
 
Kiégett egy családi ház Ostffyasszonyfán
 
A házban lakó 85 éves férfi időben el tudta hagyni az épületet, ami annak köszönhető, hogy felébredt a konyhában általa elhelyezett füstjelző riasztására.
 
Kiégett egy családi ház Ostffyasszonyfán
 
A hálószobában is volt füstjelző, ami akkor kapcsolt be, amikor a férfi kinyitotta a bezárt szobaajtót és azonnal füst hömpölygött be a szobába. Akkor már lángolt a többi helyiség.
 
Kiégett egy családi ház Ostffyasszonyfán
 
-Mentettem, ami menthető, azaz a saját életemet. Mást már nem lehetett. Nagyon örülök, hogy sikerült kijutnom, azt pedig meglátjuk, mi lesz ezután. A polgármester asszony is nagyon kedves volt, próbálnak segíteni - mondta el az idős, egyedül élő férfi.- Azt gondolom, hogy minden lakásba kellene legalább egy füstjelző. Nem egy nagy összegbe kerül, de sok múlhat rajta...
 
Kiégett egy családi ház Ostffyasszonyfán
 
A tűzben a főépület teljesen kiégett, a tetőszerkezet is megsemmisült. A házban gázkazán biztosítja a fűtést, de egy kisebb kályhával is lehet fűteni. Este, ahogy korábban rengeteg alkalommal, a férfi befűtött. Elképzelhető, hogy ez összefüggésben van a hajnali tűzzel.
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.