Barion Pixel
2014. április 29.

Figyelmetlen autós miatt borult fel a Peugeot Szombathelyen

A főútra kanyarodó VW nekiütközött az előtte elhajtó Peugeot-nak, ami irányíthatatlanul ütközött padkának, majd az oldalára borult. Videó.

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt kedden délelőtt Szombathelyen, a 11-es Huszár úton. A Teleki Blanka utca felől érkezett egy VW, férfi sofőrje figyelmetlenül kezdte meg a kanyarodást és ütközött a 11-es Huszár úton Kőszeg felé tartó Peugeot oldalával.

A vétlen autója felborult a balesetben

Az ütközéstől a védett úton haladó jármű vezetője elvesztette uralmát a járműve felett, a kocsi padkára hajtott, majd a járdán az oldalára fordult és beszakította egy családi ház kapuját. A Peugeot hölgy vezetője használta a biztonsági övét és néhány karcolással megúszta a balesetet. Lábsérülését a mentők a helyszínen ellátták.



A VW középkorú vezetője azt elismerte, hogy koccant a Peugeot-val, azt azonban már nem, hogy ettől borult volna fel az autó. A VW elején jól látható nyomot hagyott az ütközés.

Illusztráció: kipördülés kis ütközéstől:


 
Az oldalára borult személyautót tűzoltók állították a kerekeire. A családi ház kapuja mögött idős, nagy méretű kaktuszok álltak, ezek egy része megsérült. A ház tulajdonosa és lánya otthon volt a baleset időpontjában.


A helyszínelés és műszaki mentés idejére a 11-es Huszár út forgalmát elterelték a rendőrök.

Bokor, rossz helyen

A Teleki utca - 11-es Huszár út kereszteződésében egy sövénysor is nehezíti a Teleki felől érkező járművezetők dolgát, a bokroktól ugyanis nagyon nehezen látni a 11-es Huszár út forgalmát. Ez azonban nem lehet mentség egy sofőrnek sem. Az ilyen helyeken még nagyobb odafigyelés szükséges kanyarodáskor.

Olvasónk videója a bokrok veszélyességéről

Cikkünk megjelenése után írt nekünk Geri89 nicknevű Olvasónk és felhívta a figyelmünket egy videóra, amit két éve készített ugyanebben a kereszteződésben. Egy személyautó vezetőüléséből szemlélve akár 1-2 másodpercig is kitakarja a sövény az érkező autókat. A videót köszönjük, itt lehet megtekinteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.