Barion Pixel
2014. június 19.

Fiat elé kanyarodott a BMW a szombathelyi elkerülőn

Egy ember megsérült abban a balesetben, ami csütörtökön délután történt Szombathely határában. A BMW egy kanyarodó autó takarásából előbukkanó Fiat elé kanyarodott.

 Körmend irányába tartott a 86-os és 87-es főút közös szombathelyi elkerülő szakaszán egy Fiat. A Csaba utcai kereszteződésnél szemből egy BMW kanyarodott a Fiat elé, aminek sofőrje vészfékezett, de a balesetet már nem tudta elkerülni. A vétlen sofőr megsérült, a mentők kórházba szállították a férfit. A BMW-ből egy babát is bevittek a kórházba, de úgy tudjuk, ő nem sérült meg, köszönhetően annak, hogy komoly babaülés védte.


A balesetet okozó BMW férfi vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ő csak egy jobbra indexelő személyautót látott, a mögötte érkező Fiat-ot nem vette észre, ezért kezdte meg a kanyarodást. A baba pedig néhány percig sírdogált az ijedtségtől, de már megnyugodott és jól van. A sofőr sajnálja a történteket.


A helyszínelés ideje alatt a Körmend felé tartó forgalmat a Csaba út irányába terelték a rendőrök.

Mindig kössük be a gyermeket!

Az alábbi videó jól érzékelteti, milyen hatással van a hátsó ülésen gyermekülésben ülő gyermekre egy oldalirányú ütközés. A 22. másodperctől láthatók a közeli képek. Kérjük a szülőket, még akkor is kössék be gyermeküket, ha csak egy-két utcányi távolságra mennek. Baleset ezen a rövid szakaszon is bekövetkezhet és teljesen mindegy, hogy ki a felelős a balesetért, ha a kisgyerek megsérül, mert nem gondoskodtak a szülei a biztonságáról.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.