Barion Pixel
Szerző: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. február 03.

Felelős állattartásért kampányoltak rendőrök és civilek Lenti környékén

Fajtamentőkhöz került egy argentin dog, miután Lenti környékén a rendőrség munkatársai és állatvédők közös járőrszolgálaton a felelős állattartással kapcsolatban kampányoltak. A kutya gazdája önként mondott le állatáról az állat védelme és nevelési hiányának megelőzése érdekében.

Az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesülete és a Civil Állatvédők Zalai Egyesülete a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös járőrszolgálatot teljesített 2020. február 2-án Lentiben és környékén.

Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A szolgálat során megelőző jelleggel felhívták a figyelmet a felelős állattartásra. Egy esetben pedig fel is léptek, ahol közös megegyezéssel egy kutya gazdája önként lemondott állatáról az állat védelme és nevelési hiányának megelőzése érdekében. Az argentin dog a fajtamentőkhöz került.

Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy felelős állattartóként mindig az állat gazdájának a felelőssége, hogy biztosítsa a megfelelő körülményeket kedvence részére; ilyen például az állat mozgásigénye, melyet rendszeres futtatással le lehet vezetni, hiszen minden élőlénynek szüksége van az ideális, megfelelő életkörülményekre! Az állatok egészségének megőrzése és nevelése elsődleges szempont maradjon a kedvencek gazdáinak.

Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Mindig legyenek tekintettel arra, hogy az állat tartásakor és nevelésekor úgy járjanak el, hogy a felnőtt állat ne jelentsen veszélyt, vagy kockázatot emberre, valamint másik állatra.

Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.