Szerző: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2019. október 30.

Megtámadta a kacsáit a kutyája - kerítésre akasztva pusztította el az ebet a férfi

Egy kötéllel a kerítésre akasztotta az ebet, majd miután elpusztult a háza melletti gazos területen temetetlenül hagyta az állatot egy férfi Kisbéren. A bíróság 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, 100 ezer forint pénzbírságra ítélte. 8 évig eltiltotta az ebtartástól is.

Az állatkínzás vétsége lefolytatott büntetőeljárást követően a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez, amelyben azt kérte, hogy a bíróság 8 évre tiltsa el az ebtartástól a kisbéri férfit.

A férfi 2017. február 11-én, délután, Kisbéren egy kocsmában tartózkodott, amikor ismerősétől megtudta, hogy a kutyája az udvarában lévő kacsáira támadt, ezért hazasietett. A férfi hazaérkezésekor a kutyája éppen egy kacsát fogott meg, azt megpróbálta tőle elvenni, de a kutya a keze felé kapott.

A kép illusztráció Forrás: aol.com

A férfi ekkor dühében elhatározta, hogy a kutyáját elpusztítja, mert már máskor is rátámadt a baromfikra. A  férfi ezután a kutyát egy kötéllel a kerítésen felakasztotta, majd a tetemet a háza melletti gazos területen takarás nélkül helyezte el. A férfi ezt követően visszament a kocsmába italozni.

A férfit a bíróság büntetőeljárásban 1 év 1 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, és 100.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén az ügyész is jogosult keresetet indítani a tevékenységtől eltiltás iránt, ezért a büntetőeljárás befejezését követően az ügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez, amelyben azt kérte, hogy a bíróság 8 évre tiltsa el az ebtartástól a kisbéri férfit.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.