Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. május 26.

Fél órája vásárolt BMW-t tört össze egy Fiat a 87-es főúton

Nagy torlódást okozott Szombathely határában egy ráfutásos baleset. Az okozó elárulta, mit tett az ütközés előtt és nagyon sajnálja a történteket. A vétlen mérgét pedig talán sokan átérzik.

Olvasói fotó
 
Vasúti fénysorompó piros jelzésénél álltak meg a járművek Szombathely határában, a 87-es főúton, kedden délután. Így tett a Metro áruház felé tartó BMW vezetője is. A mögötte érkező Fiat áruszállító vezetője viszont Későn vette észre a megálló járművet és akkora lendülettel hajtott a hátuljába, hogy később le kellett vontatni a Fiatot a BMW-ről.
 

 

 
A vétlen autóvezető járművében utazó gyermeket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.
 
A BMW első útja az új tulajdonosnál, aki vétlen volt a balesetben
 
-Nagyon dühös vagyok. A gyermekem kórházban, az autót meg fél órája vettem, ez az első utam vele - mondta feldúltan a BMW-t vezető férfi. - Álltam a kocsisor végén, semmit nem tudtam csinálni. És ahogy nézem, totálkáros lett az autóm. Illetve még nincs is átiratva, csak a szerződés van meg.
 
A Fiat vezetője lenézett a megcsördülő telefonjára, hogy ki keresi...
 
A Fiat vezetője bocsánatot kért a BMW sofőrjétől.
 
-Nagyon buta hibát vétettem, elmondhatatlanul sajnálom. Csörgött a telefonom és lefelé néztem, hogy megtudjam, ki keres. Az egész 2-3 másodperc lehetett. Mire visszanéztem az útra már nem tudtam megállni. Próbáltam félrekormányozni az árok felé, de ütköztünk. Ez az én hibám - mondta a férfi, aki akkor még nem tudta, hogy a BMW-ben utazó gyermek megsérült-e?
 
rf6
Ennek komoly jelentősége volt, hiszen ha a Fiat vezetője sérüléses balesetet okoz, akkor a vezetői engedélyét is bevonták volna. A BMW-ben utazók azonban használták a biztonsági öveiket és a gyermek nem sérült meg. Így az okozó pénzbírságot és büntetőpontokat kapott.

 

rf5

 

Fontos megjegyezni a sofőröknek, hogy mobiltelefon-használat közben többszörösére nő a baleset esélye.

A baleset mindkét irányban kilométeres torlódást okozott, a forgalmat rendőrök irányították.

rf7

Egy 90 km/órával közlekedő autó 2 másodperc alatt 50 métert tesz meg "vakon", amíg a sofőr a mobiltelefonjára pillant. Az útra visszanéző sofőrök átlagos reakcióideje egy másodperc, amíg felfogják, hogy akadály van előttük és a fékre lépnek, tehát a példánkban szereplő jármű 75 métert haladt anélkül, hogy a sofőr fékezett volna és a fékút (30-35 méter) még csak ezután jön...

Angol nyelvtudás nélkül is érthető kampányfilm

Jól szemlélteti az alábbi közlekedésbiztonsági kampány, hogy mit jelenthet két másodpercnyi figyelmetlenség.

 

Szemléletes ábrázolás...

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.