Frissítve: 2013. augusztus 01.

Fejlemény: szembejövő miatt történt a halálos baleset Vönöcknél?

Valószínűsíthető, hogy egy idős férfi által vezetett jármű elől próbált lehúzódni a Suzuki vezetője. Az autó fának csapódott, a nő meghalt.

 Frissítés 2012.07.18. 16.45

A 112 Press információi szerint elképzelhető, hogy egy szembejövő autó miatt rántotta félre a kormányt az a 33 éves nő, aki Suzukijával fának ütközött Vönöck közelében. A balesetben a nő életét vesztette. Úgy tudjuk, volt szemtanú, aki látott egy piros, mára már meglehetősen ritka járművet, ami szembe hajtott a későbbi áldozat Suzukijával. Meg nem erősített információink szerint a rendőrök megtalálták az autót és annak idős, 80 év körüli férfi vezetőjét, aki ellen eljárás is indult. Az út adottságai miatt a férfi nem láthatta, hogy a Suzuki lesodródott az útról, a nőnek pedig a sérüléseiből kifolyólag esélye sem volt a túlélésre.

Korábban írtuk
Vönöck felé tartott Kemenesmagasiról egy 33 éves nő Suzuki Swift típusú személygépkocsival vasárnap délután. Egy balra ívelő kanyar után az autó padkára szaladt, majd feltehetőleg egy hirtelen kormánymozdulat következtében átsodródott a szemközti oldalra és az úttestről lesodródva oldalával egy fának ütközött. A kifli alakban meghajló Suzuki vezetője sérüléseibe a helyszínen belehalt. Az autóban rajta kívül más nem utazott.

Közben a 86-os főúton...
Az áldozat kemenesmagasiban lakott, így ismerte az út kanyarulatait. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, mi okozhatta a balesetet, volt-e esetleg olyan külső körülmény (pl. szembejövő autó), ami a tragédiához vezethetett. A helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt a 8412-es út érintett szakaszán.

Nem sokkal később, 17 óra 50 perc körüli időben a 86-os számú főút ún. váti elkerülőjének osztott pályás szakaszán egy szombathelyi férfi Ford típusú személygépkocsival közlekedett Szombathely irányába, amikor tisztázatlan körülmények között letért a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára. Azért, hogy a szalagkorlátnak történő ütközést elkerülje a sofőr a járművét az útra visszakormányozta, de elvesztette uralmát az autó felett és átsodródva a menetiránya szerinti a jobb oldalra a vízelvezető árokba csapódott, többször megpördült és a tetejére borulva állt meg.

A baleset során az elsődleges információk szerint a gépjármű vezetője és egyik utasa, akit a helyszínről mentőhelikopterrel szállítottak kórházba súlyos, míg másik utasa, könnyű sérüléseket szenvedett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.