Barion Pixel
2014. június 13.

Fegyházbüntetést indítványoztak a baltás rablónak

Januárban baltával ment dohányboltba egy szombathelyi fiatalember és az alternatív fizetőeszközzel szerzett pénzből a barátnőjét kényeztette. Letöltendő börtönbüntetést indítványozott az ügyészség.

A 112 Press részletesen beszámolt a téli rablás és az elfogás körülményeiről, valamint arról is, mivel töltötte a rabló a rablás és az elfogása közötti néhány napot. (Lásd vonatkozó írásainkat.) Az ügyészség rács mögé küldené a rablót. A barátnővel kapcsolatos indítványról egyelőre nincs információnk. Tudomásunk szerint a rabló barátnője tudta, honnan származik a pénz, amikor a fővárosban abból vásároltak ruhaneműket és ékszereket. A 21 éves fiatal nagyon megbánta, amit tett. Amikor döntöttek az előzetes letartóztatásáról, akkor elsírta magát.

Videók, képek és a sajtótájékoztatón elhangzottak a baltás rablásról

A Vas Megyei Főügyészség közleménye

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 21 éves férfival szemben, aki a vádirat szerint 2014. január 12. napján hajnali 03.35 óra körüli időben, egy szombathelyi Nemzeti Dohánybolt alkalmazottját baltával megöléssel fenyegette, és a bevétel átadására kényszerítette.

Az élet elleni közvetlen fenyegetés hatására a sértett 178.300 Ft-ot adott át a vádlottnak, amelyből 2014. január 15. napján történt elfogásáig túlnyomó részt elköltött.



A vádlott terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Szombathelyi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.