Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK / 112Press 2021. január 21.

Fedélzeti kamerája buktatta le a sofőrt - jócskán túllépte a megengedett sebességet a baleset előtt

Nem csak a kijárási korlátozást szegte meg a Ford vezetője, de a megengedett sebességet is jelentősen túllépte, mielőtt átrepült a 710-es főút egyik körforgalmán. Azt mondta, hogy egy vad vonta el a figyelmét, a csodaszarvas azonban nem volt rajta a kamera képén, ellenben a hozzávetőleges sebessége igen.

Súlyosan megsérült a sofőr és az utasa abban a balesetben, ami 2021. januiár 19-én történt, 21 óra 25 perckor a 710-es főúton.

A Fod átrepült a körforgalmon és árokba csapódott

A Balatonakarattya felé tartó Ford átrepült egy körforgalmon, majd árokban  állt meg. A sofőr elmondta, hogy kb. 90 kilométer/órás sebességgel haladt és egy út szélén álló vad elvonta a figyelmét.
 
A sofőr és utasa súlyos sérülést szenvedett a balesetben
 
A sofőr valószínűleg arról is elfeledkezett, hogy az autójában menetrögzítő kamera is  volt, a felvétel alapján pedig akkor is kiszámítható a sebessége, ha a fedélzeti kamera nem rendelkezik beépített GPS-szel.
 
Fedélzeti kamerája buktatta le a sofőrt
 
A Balatonalmádi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, a kijárási korlátozás megszegéséért pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a sofőrrel és utasával szemben a rendőrök.

Jelentősen túllépte a megengedett sebességet a sofőr a baleset előtt

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.