Szerző: 112Press 2019. február 12.

Fát döntött KIA-ra a szél Szombathelyen

A KIA vezetője leparkolt az út szélén, kiszállt és elindult a közeli házhoz. Néhány másodperc múlva az út széli fát rádöntötte az autójára a szél.

 
70 kilométer/órás széllökések okoztak anyagi kárt Vas megye több részén. Kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékhez kellett vonulniuk a tűzoltóknak.
 
Fát döntött KIA-ra a szél Szombathelyen
 
A szombathelyi Pázmány Péter körúton egy parkoló KIA került egy tövestől kidőlt fa alá.
 
Fát döntött KIA-ra a szél Szombathelyen
 
Személyi sérülés nem történt, a teljes utat elfoglaló fát a szombathelyi tűzoltók darabolták fel, a fatörzset pedig daruval emelték le a gépkocsiról.
 
Fát döntött KIA-ra a szél Szombathelyen
 
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye
 
Viharos időjárás miatt avatkoztak be több helyszínen

A felerősödő szél miatt hat esetben kellett beavatkoznia a Vas megyei tűzoltó egységeknek kedden, ahol többségében veszélyesen megdőlt, kidőlt fákhoz, leszakadt villanyvezetékekhez riasztották a tűzoltókat.

Vasváron, a Szentmihályfalvi utcában egy nyolc méter hosszú villanyvezeték szakadt le, a vasvári önkormányzati tűzoltók a helyszínt biztosították az áramszolgáltató szakembereinek munkavégzése idejére.

Szombathelyen, a Pázmány Péter körúton egy tíz méter magas, korhadt fa dőlt parkoló személyautóra. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát az autóról eltávolították, majd motoros láncfűrész segítségével feldarabolták.

Szintén Szombathelyen, a Kilátó úton egy korhadt, öles faág lógott a közút fölött veszélyeztetve a forgalmat, míg Oszkón a Rákóczi utcában több fenyőfa dőlt villanyvezetékre, Vasváron a Nagymákfa utcában egy fa dőlt a közútra. A fákat a zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók közös erővel, tűzoltó létra segítségével távolították el. Egyik eset során sem sérült meg senki.

Fa dőlt autóra Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.