Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 06.

Fák közé csapódott az útról lerepülő Audi

A szalagkorlát helyett kifeszített szalagot szabta át egy Audi a 76-os úton, Hegyhátsál határában. Közel hat méteres mélységbe zuhant. Egy ember súlyosan megsérült.

Nádasdról tartott Hegyhátsál felé egy nádasdi sofőr. A 76-os út kereszteződésénél azonban az Audi megcsúszott a lejtő végén és átcsúszott a főúton, majd jobb esetben szalagkorlátnak ütközött volna. Azt azonban még októberben letarolta egy hasonló szituációba kerülő kamion és azóta csak egy piros-fehér szalagot feszítettek ki a hiányzó szalagkorlát helyén.

Az Audi két utasával 5-6 méteres mélységbe, fák közé zuhant. Egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, a másik utas könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.

-"„Borítékolom, hogy az idei télen legalább tíz autó csúszik itt le az útról. Már többször jeleztük, hogy az aszfalttal nincs rendben valami, mert időnként indokolatlanul csúszóssá válik. A legtöbb esetben a sofőröknek tudunk segíteni, traktorral kihúzzuk a kocsijukat, de a mostani balesetnél nem sokon múlt, hogy nem történt tragédia”" - mondta a 112 Press-nek a helyszínen Hegyhátsál polgármester-helyettese.

Videónkban 5:28-nál látszik a füvön, hogy nem sokkal korábban egy másik jármű sem tudta bevenni a kereszteződés előtti kanyart és árokba csúszott a síkos úton.

A helyszínelő rendőr az út síkosságát és a szalagkorlát hiányát látva lezáratta a Nádasd és Hegyhátsál közötti utat, megakadályozva ezzel, hogy az éjszaka egy másik jármű a dombról lecsúszva karambolt okozzon a 76-os úton, vagy szintén a mélybe zuhanjon. A Magyar Közút munkatársai kihelyezték az "Út lezárva" táblákat.

A súlyos baleset és a lezárt út után biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan pótolják a szalagkorlátot is, de az már szomorú, hogy erre több mint egy hónapot kellett várni. A szalagkorlát jó eséllyel "megfogja" az átcsúszó, nem nagy sebességgel nekiütköző autót, de átszakadása esetén is jelentősen lassítja a nekihajtó járművet. A szalagkorlát helyett kifeszített szalag azonban csak szimbolikus jelentőséggel bírt. A baleset idején -1 fok volt a levegő hőmérséklete, csapadék nem esett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.