2017. július 06.

Figyelmetlen sofőr és gyorshajtó ételfutár autója ütközött Szombathelyen

Szerencsés kimenetelű baleset történt szerdán éjszaka Szombathelyen, a Szent Márton út és a Nádasdy Ferenc utca kereszteződésében. Mind a két sofőr megúszta bírsággal, egyikőjük sem került kórházba.

DSC_5940

A belváros irányába tartott a Zanati úti aluljáró felől egy ételfutár autója, amikor jobbról, a Nádasdy utcából kihajtott elé egy személyautó. Az ételfutár vészfékezett, de hosszú féknyom után még nekiütközött az elé kerülő Daewoo Matiznak, ami az ütközéstől az út szélére perdült.

DSC_5943

A balesetben sem a Daewoo bekötött vezetője, sem az ételfutár biztonsági övet nem használó sofőrje nem sérült meg.
 

A Daewoo-t vezető fiatalembertől megtudtuk, hogy megállt az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla előtt, majd "becsorgott" a kereszteződésbe. A bokorsortól nem látta az érkező autót. Amikor elindult, akkor már egy pillanat alatt ott volt a másik jármű és ő a kormányt szorítva pörgött a kocsival. A bal karját néhány üvegszilánk megkarcolta, de ennyivel meg is úszta a balesetet. A férfi néhány hete szemtanúja volt egy Győr-Moson-Sopron megyei halálos balesetnek, elmondása szerint az ütközéskor azok a képek villantak be neki. A felelősségét elismerte a balesetért, de azt hozzá tette, hogy a megítélése szerint a másik autó a megengedett sebesség felett érkezhetett.

DSC_5963

Ezt osztotta a helyszínelő rendőr is, aki nem fogadta el az ételszállító által megadott első sebességet, hanem röviden felsorolt néhány nyomot, amik a sofőr ellen beszéltek. Ez hatásos volt, a férfi elismerte, hogy túllépte a megengedett sebességet. Így hiába közlekedett ő a védett úton, ő is kapott bírságot.

DSC_5959

Érdekesség, hogy a baleset a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt (SZOVA) és a Magyar Közút területének a határán történt. A roncs és törmelék egy része a MK, a másik a városi cég oldalára lógott. A SZOVA embere ért előbb a területre és vállalva a határsértés következményét letakarította a "másik oldalt" is. A Magyar Közút munkatársa meg is köszönte a segítséget.

DSC_5952

(A városi Szent Márton - Zanati út a régi 86-os főút jogán tartozhat még mindig a Magyar Közúthoz, de pl. az út mellett haladó kerékpárút a SZOVÁ-é.)

 

Siető ételfutár autója elé hajtott egy Daewoo Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.