Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Címlapkép: Illusztráció 2024. február 13.

A később megütött kalauz védte a kisgyermekes nőt az erőszakos férfitől a vonaton

Az agresszív utas először azt kifogásolta, hogy az ismerősét megbüntették, mert nem volt jegye, majd erőszakosan udvarolni kezdett egy számára szimpatrikus, kisgyermekes nőnek. A kalauz viszont a nő segítségére sietett, ezért később az utas tarkón vágta. Letöltendőt is kaphat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 februárjában a Celldömölkről Szombathelyig közlekedő személyvonaton vitázni kezdett a kalauzzal az ismerőse menetjegyhiány folytán megbüntetése miatt, majd megfenyegette, hogy megkeresi az utcán és megveri.

A vádlott ezután kéretlenül udvarolni kezdett egy kisgyermekkel utazó nőnek, amit a jegyvizsgáló felhívása ellenére is folytatott. A kalauz átkísérte a nőt egy másik szakaszba, és vele is maradt, mert a vádlott követte őket, trágárul kiabált, fenyegetőzött a jegyvizsgálóval. A Szombathelyre érkezést követően a vádlott a korábbi intézkedés miatt a peronon ismét szidalmazta a kalauzt, felé rúgott, majd hátulról ököllel tarkón ütötte.

A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását is indítványozta, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció, egy másik esetnél készült.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.