Barion Pixel
2017. február 23.

Eloltották a velemi tüzet - 2 hektáron égett az aljnövényzet a Hörmann-forrásnál

Nyolcvannál több tűzoltó három óra megfeszített munkával eloltotta a fenyőerdőt is veszélyeztető tüzet a velemi Hörmann-forrásnál. Az oltást erős szél nehezítette. A rendőrség a szűk utak miatt lezárta a forráshoz vezető utat, csak a tűzoltók közlekedhettek. Osztrák tűzoltók is érkeztek, hogy segítsenek.

tu2

Éjfélre eloltották a tüzet a hivatásos és önkéntes tűzoltók a velemi Hörmann-forrás mellett. Hármas kiemelt fokozatban vonultak a helyszínre, mivel a jelzés szerint 2-2,5 hektáron égett az aljnövényzet. Kőszeg, Szombathely és Sárvár mellett vonultak a hegyaljai önkéntesek is. (Bozsok, Velem, Cák, Kőszegszerdahely,Kőszegdoroszló)

tu7

Eloltották a velemi tüzet

A hivatásosok öt járművel és 26 fővel, míg az önkéntesek 52 fővel és hat járművel érkeztek a helyszínre. A tűz eloltása 3 óra megfeszített munkával, hét vízsugárral és kézi szerszámokkal történt - tudtuk meg a helyszínen Egyed László tűo. alezredestől, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.
tu3
Miután a rendőrség feloldotta az útzárat erdélyi vendégmunkások is érkeztek a területre, hogy szükség esetén segítsenek az oltásban.

Egyed László tűo. alezredes, Vas megyei szóvivő a helyszínen tájékoztatta a sajtót

Korábban írtuk

A rendőrség lezárta a Velemből a Hörmann-forráshoz vezető utat, hogy a tűzoltóautók zavartalanul közlekedhessenek és hogy emberek ne menjenek a tűz közelébe. Erős szél nehezíti az oltást, meg nem erősített hírek szerint 2-2,5 hektárt veszélyeztetnek a lángok.

Velem határából így látszik az oltás utáni füst

Információink szerint egy erdőirtásnál fadarálék gyulladt ki 21 óra környékén Velem közelében, a Hörmann-forrásnál. A lángokat az erős szél átterjesztette az aljnövényzetre és egy közeli fenyőerdőt is veszélyeztettek a lángok.

A rendőrök csak a tűzoltókat engedik fel a hegyre

Úgy tudjuk, hogy kőszegi, szombathelyi, sárvári tűzoltók dolgoznak a helyszínen, az oltás reggelig is eltarthat. Egy kisbusszal osztrák, rohonci tűzoltók is érkeztek a helyszínre.

Tűz a velemi Hörmann-forrásnál - Fotó: Csébits Gergő

Az erdőtűzről a  képet Csébits Gergő készítette. Köszönjük!

Rohonci tűzoltók is érkeztek a helyszínre

Tolnay István mobilfotóin az aljnövényzet oltása látható:

Mobilfotó: Tolnay István

Mobilfotó: Tolnay István

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.