Szerző: Pest MRFK / 112Press 2022. április 02.

Videó: Öt embert késelhetett meg L. Rómeó, egy meghalt - 30 embert fenyeget börtön az érdi tömegverekedés miatt

Harminc gyanúsítottal szemben javasol vádemelést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 2020. július 30-án este történtek miatt. Két cigány család esett egymásnak egy benzinkútnál, a négy perces tömegverekedésben egy ember meghalt, ketten életveszélyesen megsérültek és sokan kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek. Több embert autóval ütöttek el. Vigyázat, a videó felkavaró részleteket tartalmaz a tömegverekedésről és annak előzményéről!

A 112Press részletesen, videóval és fotókkal számolt be a tömegverekedésről és annak előzményéről. Egy enyingi, valamint egy érdi család tagjai között fajult erőszakossá vita, amelynek kiváltója egy enyingi nő és érdi társa kapcsolatának megszűnése volt.

Az érdi benzinkútnál találkoztak, ahová mindkét fél ütlegekkel, botokkal, ásókkal, vascsövekkel, késekkel megpakolt csomagtartójú autókkal érkezett. Az összecsapás kódolva volt, elég volt egy kocsi felé eldobott tárgy, majd az egyik jármű vezetője szándékosan elütött valakit.

Verekedés előtt

A motorháztetőre repülő férfi látványára mindkét csapat megindult egymás felé. Kirángatták a sofőrt, miközben a többiek válogatás nélkül estek egymásnak és egymás autóinak.

Vendetta egy érdi benzinkúton

A verekedés négy percig tartott, majd a résztvevők nagy része elmenekült a helyszínről. Az összecsapásban egy ember meghalt, többen különböző fokú sérülésekkel kórházba kerültek.

ve2

A sorra érkező segélyhívásokra reagálva egymás után érkeztek rendőri egységek az Iparos úti töltőállomáshoz. A köznyugalmat helyreállították, a technikusok centiről centire átvizsgálták a területet, nyomokat rögzítettek, eszközöket foglaltak le, a nyomozók pedig a helyi egyenruhások személyismeretét is igénybe véve igyekeztek minél több résztvevőt azonosítani, felkutatni és elfogni.

ve1

Másnap reggelre 13 azonosított elkövetőnél tartottak, tizenkettőt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, egy 35 éves férfit pedig emberölés bűntettével gyanúsítottak. A nyomozás előrehaladtával újabb és újabb gyanúsítottal bővítették a kört, a vége 30 lett.

Élet elleni bűncselekmény elkövetésével hat férfit gyanúsítanak. L. Rómeó - a gyanú szerint - több embert is megtámadott. Szúrásaival egy 50 éves férfi halálát, két férfinek életveszélyes, egynek maradandó, illetve egy ötödik férfinek könnyű sérüléseket okozott - emberölés bűntette, valamint minősítő körülményekkel súlyosított, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete a vele közölt gyanúsítás.

Elütött férfi a kocsi alatt

Öt, az R. családhoz tartozó férfit emberölés bűntettének kísérletével, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

Tizenkilenc férfi, valamint két fiatalkorú fiú ellen csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, további két férfi, valamint egy nő ellen kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás. Tíz elkövető gyanúsítása közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettével is kiegészült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügy vizsgálatát 30 gyanúsított vonatkozásában befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Csicskának használta az asszonyt - idézet korábbi összeállításunkból

(...) Kb. egy évvel a verekedés előtt egy enyingi lányt elvett egy érdi férfi. A házasságba kb. fele-fele alapon szállt be a két család, a teljes költség 6 millió forintra rúgott. A házasság azonban gyorsan megromlott, állítólag azért,mert a férj csicskának, bejárónőnek használta a feleségét.
 
Az asszony nyolc hónapnyi házasság után akkor szökött haza, amikor a férje állítása szerint bántalmazta, megverte és ezután nem mehetett el orvoshoz. Az enyingiek állítólag mérgesek voltak emiatt, azonban úgy voltak vele, hogy egyszeri botlásról lehetett szó, az asszony viszont nem akart visszamenni a férjéhez.
 
Ezután érkezett a "kérés" érdi részről, hogy akkor az enyingiek fizessék vissza az esküvő költségét. Ezt a másik fél kinevette, szerintük ugyanis ennyi idő után már semmi nem jár vissza, "lejárt a garancia".
 
Érdi oldalról azt állították, hogy az enyingiek tiszteletlenül beszéltek velük és olyan állításokat tettek, miszerint érdi, "köztiszteletnek örvendő" családfő feleségével háltak, az asszony akaratából. A többi, nyilvánvalóan hergelésnek szánt kijelentésből azonban néhány igaznak bizonyult, ami végtelenül felbőszítette az érdieket. (...)

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.