Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2015. november 06.

Előzetesbe tehetik emberölési kísérletért az osztrák gázolót

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak az osztrák állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kerékkulccsal rátámadt, majd szándékosan elütötte a sértettet Bejcgyertyános községben.

Frissítés

Elrendelték a férfi előzetes letartóztatását.

Korábban írtuk

A rendelkezésre álló adatok szerint a 2015. november 3. napján 11 óra körül Bejcgyertyánoson előzetes szóváltást követően a gyanúsított elővett a gépjárműből egy kb. 30 cm hosszúságú kerékkulcsot, és támadólag lépett fel a sértettel szemben, akivel dulakodni kezdtek, majd a sértett a gyanúsítottat gyomron rúgta, és a vele lévő nővel együtt a helyszínről elszaladt.

DSC_5783a

Ezt követően a gyanúsított beült a kocsijába, megfordult és utánuk hajtott. Miután utolérte őket, a kerékkulcsot ismét magához vette, kiszállt a kocsiból, és azt támadólag a sértettre emelte. A gyanúsított és a sértett ezután ismét dulakodtak, majd a sértett ellökte a gyanúsítottat. Ezt követően a sértett és a vele lévő nő újra futva menekült.

DSC_5785abc

A gyanúsított ezután ismét utánuk hajtott a járművével, őket egy bekötő úton érte utol, ahol a bekötő utat a gépjármű forgalom elől elzáró sorompót megkerülte, és az útviszonyok, valamint az út mellett húzódó élő sövény miatt kitérni nem tudó sértettet szándékosan, a gépjárművét rá irányítva elgázolta.

DSC_5793a

A gyanúsított ezt követően ismételten rátámadt a sérült sértettre a kezében lévő kerékkulccsal, és németül azt kiabálta, hogy Most megvagy! Megöllek! és megpróbálta bántalmazni őt, amiben a sértett védelmére kelő nő akadályozta meg.

DSC_5786abc

Miután további személyek érkeztek a helyszínre, a gyanúsított elmenekült.

A gyanúsított cselekménye emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A Vas Megyei Főügyészség az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.