Barion Pixel
Szerző: Balassagyarmati Járási Ügyészség / Fotó: Nógrád MRFK 2020. április 01.

Előzés közben sodorta el a motorkerékpárost - véglegesen eltilthatják a vezetéstől az idős sofőrt

Nem tartotta a megfelelő oldaltávolságot előzés közben és elsodort egy segédmotor-kerékpárost Diósjenőn egy tehergépkocsi vezetője. A pályaalkalmasságin nem felelt meg, ezért végleg eltilthatják a vezetéstől.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy hetvenkét éves, Nógrád megyei férfival szemben, aki előzés közben elsodorta a motorkerékpárost. 

A vád szerint a férfi 2019. október 25-én, reggel, Diósjenő lakott területén Nógrád irányából a faluközpont felé vezette a tehergépkocsiját, kifogástalan nappali látási viszonyok mellett. Az út mindkét irányban egy-egy sávból áll, vonalvezetése egyenes, sík jellegénél fogva jól belátható.

Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A vádlott utolérte az előtte a forgalmi sáv külső harmadában haladó segédmotoros kerékpárt, így elhatározta, hogy megelőzi. Az előzés során részben ugyan áttért a menetiránya szerint bal oldali forgalmi sávba, azonban nem tartott kellő oldaltávolságot, ennek következtében a tehergépkocsi jobb első sarokrészével a segédmotoros kerékpár hátsó részének ütközött. A motoros felborult, teste az úttestre csapódott és nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett.

Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és – mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgálat a biztonságos járművezetésre alkalmatlannak találta őt – a közúti járművezetéstől végleges hatállyal történő eltiltását indítványozta vádiratában

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.