Szerző: 112Press 2020. február 27.

Elmarad a lukácsházi böllérverseny - A betegség-megelőzésre helyezik a hangsúlyt

Ugyan hivatalosan még nincs koronavírussal regisztrált beteg Magyarországon, de a lukácsházi képviselőtestület úgy döntött, hogy nem tartják meg a hétvégére tervezett tömegrendezvényüket.

Február 29.-én, szombaton rendezték volna a VII. Pincés-Kemencés Böllérversenyt Lukácsházán, a csömötei szőlőhegyen, ezt azonban a képviselőtestület szerda esti döntése alapján nem tartják meg.

A népszerű program minden évben sok látogatót vonz Lukácsházára és Vas megyén kívül a környező országokból is érkeznek látogatók. Lukácsháza polgármestere és a képviselők a turisztikai és anyagi szempontokat háttérbe tolva a látogatók és a helyiek egészségét előtérbe helyezve döntöttek a program lefújása mellett.

Ugyan jelenleg Magyarországon még nincs regisztrált koronavírusos beteg, de a betegség tömegrendezvényeken könnyen terjedhet és ezt szeretnék megelőzni Lukácsházán.

 

A gyorsan terjedő koronavírus járványra tekintettel településünk számára ugyan fájó, de felelős döntést hoztunk meg: NEM TARTJUK MEG A VII. LUKÁCSHÁZI BÖLLÉRVERSENYT ÉS PINCÉS KEMENCÉS NAPOT.

Nemzetközi gasztronómiai fesztiválunkra idén is több ezer vendéget, helyi és külföldi csapatokat is vártunk. A WHO és a magyar népegészségügyi szerv ajánlásait is figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy idén ELMARAD a tömegeket vonzó rendezvényünk, hiszen a koronavírus ellen az eddig ismert egyetlen eszköz a megelőzés. Hiszünk abban, hogy tudatos és felelős döntésünk segít ebben.

Megértésüket köszönjük és találkozunk 2021-ben.

Virág János polgármester és Lukácsháza Község Képviselőtestülete

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.