Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / 112Press 2020. január 31.

Megtalálták a trágyát szóró sofőrt - eljárás indult a 87-es főutat beszennyező vezető ellen

A rendőrség megtalálta azt a sofőrt, aki a 87-es főúton szerves trágyát hagyott szétszóródni, majd annak sem az eltakarításáról, sem a szennyeződés bejelentéséről nem gondoskodott. Szabálysértési eljárást indít ellene a rendőrség.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. január 24-én, 14 óra körüli időben érkezett a bejelentés, amely szerint egy ismeretlen személy a 87-es számú főúton, Szombathely belterületén közlekedett a Verseny utca irányából a Söptei út felé egy ismeretlen forgalmi rendszámú járműszerelvénnyel.

Trágya szóródott szét a 87-es főúton, Szombathely határában

Haladása során a 87-es számú főút és a Viktória utca kereszteződésében lévő körforgalomban a pótkocsi rakfelületének hátsó ajtaja menet közben – ismeretlen okból – kinyílt és az ott elhelyezett állati eredetű trágyából jelentős mennyiség az úttestre szóródott.

Fotó: Vas MRFK

A járműszerelvény vezetője ezt követően tovább hajtott anélkül, hogy az úttestre került szennyeződés eltávolítása iránt bármilyen intézkedést tett volna, valamint a közlekedés többi résztvevőjének tájékoztatásáról sem intézkedett.

Trágya szóródott szét a 87-es főúton, Szombathely határában

Az eseményről nem értesítette sem a Rendőrséget, sem a Magyar Közút Zrt.-t, mint a közút kezelőjét.

Fotó: Vas MRFK

A sofőr, illetve járműszerelvény felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek, amelynek során a rendőrök megállapították, hogy az esemény ideje alatt a járművet ki vezette. Vele szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Trágya szóródott szét a 87-es főúton, Szombathely határábanHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.