Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. április 17.

Fogvatartottak is dolgoznak a kamarai székház épületének felújításán, Szombathelyen

Az épület körül bv-őrök álltak, őket nézték többen messziről rendőröknek. Tisztázzuk a félreértést.

Több olvasónk is jelezte, hogy kommandósok és kutyás rendőrök érkeztek a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Honvéd téri székházához, Szombathelyen. A helyszínen aztán gyorsan kiderült, hogy a látszat csalt, a járókelők a büntetés-végrehajtás őreit nézték rendőrnek.

Az irodaházat valóban körbevették és voltak kutyás őrök is, de ennyiből talán már sokan kitalálták, hogy nem rajtaütés zajlott, hanem elítélteket hoztak az épülethez, akik bent dolgoztak. Az utcán hallott zajok alapján kemény fizikai munkát végeztek. Ilyenre már többször volt példa a vasi megyeszékhelyen a Covid előtti időkben is.

Jóvátételi munkaként parkot takarítottak, szemetet szedtek, vagy éppen patakmedernél irtottak bozótot azok az elítéltek, akik a magaviseletükkel ezt kiérdemelték és akiknek a szökésétől  nem kell tartani az értékelésük alapján. (Lásd vonatkozó cikkeinket.) A látott biztosítási szinten a szökésre  egyébként nem sok esélyük lenne a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből kihozott munkásoknak.  

Megemlítünk egy érdekes jelenetet is, amiről nincs felvételünk, de talán elhiszik nekünk. A székház Hadnagy utcai oldalán egy kutyás bv-őr állt. A szájkosaras, elég morcos kinézetű eb pedig a lábánál feküdt. Ekkor érkezett egy gyalogos fiatal nő az őr háta mögött, belefeledkezve a mobiljába. Talán még két lépés kellett volna, hogy átessen a kutyán, azonban annak érzékszervei jelezték a veszélyt és már ugrott is, vérfagyasztó ugatás kíséretében. Az őr abban a pillanatban visszarántotta a pórázánál fogva az éber ebet. A nő kezében megremegett a telefon, kitért oldalra és szó nélkül elsietett.  A tanulságot vonja le az, aki akarja, de kérjük, hogy ne szidják a hangos kutyát, hiszen ő a munkáját végezte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.