Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. február 01.

Belehalt a sérüléseibe a Táplánszentkereszt határában elütött gyalogos (videó)

A munkából hazatérő asszony sötét ruhában ment volna át a 87-es főúton, de egy érkező személyautó elütötte. A nő életét nem sikerült megmenteni, a kórházban elhunyt.

A kórházban belehalt a sérüléseibe az az asszony, akit egy KIA személyautó ütött el Táplánszentkereszt határában, a 87-es főúton, 2023. január 28-án este.

Az asszonyt munka után szállította a település közelébe a munkaadó által biztosított taxi. A nő a 87-es főút szélén szállt ki, majd át akart kelni a főúton. Ekkor érkezett egy Szombathely felé tartó KIA személygépkocsi a 90 km/órás megengedett sebességű szakaszon.

Igazságügyi szakértő vizsgálja a KIA sérüléseit a gyalogosgázolás után

A sofőr későn vette észre a menetirány szerinti bal oldalról átkelő, sötét ruhás gyalogost és a felezővonal közelében elütötte a nőt.

A KIA 90 km/órás szakaszon ütötte el a sötét ruhás gyalogost Táplánszentkeresztnél

A mentők stabilizálták az életveszélyesen sérült gyalogos állapotát, majd a Markusovszky kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kérjük a gyalogosokat, hogy az úttesten való átkelésnél mindig figyeljék azt a sávot, amibe éppen belépni készülnek. Csak akkor lépjenek be a sávba, ha biztosak abban, hogy az érkező jármű vezetője észlelte a gyalogost. Ez minden esetre igaz, akár van kijelölt gyalogosátkelőhely, akár nincs.
Lakott területen kívül viseljenek fényvisszaverővel ellátott kabátot, vagy vegyenek fel jólláthatósági mellényt. A balesetről szóló első cikkünkben számadatokkal is kifejtettük, miért fontos ez.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.