2019. április 06.

Elszállítják a vasúti kerékpártárolóból a hónapok óta ott hagyott bicikliket Szombathelyen

Vázra ragasztott üzenet figyelmezteti a biciklijüket hosszú ideje a szombathelyi vasútállomáson parkoltató tulajdonosokat, hogy április végéig van lehetőségük elvinni a kerékpárjukat, utána a GYSEV elszállítja azokat. Ez már nem az első ilyen kezdeményezés és a tároló rendeltetésszerű használata a cél.

A szombathelyi vasútállomás kerékpártárolója, megjelölt biciklikkel
 
 
Van, aki betegség, vagy haláleset miatt nem tért vissza a kerékpárjához hónapok óta a szombathelyi vasútállomáshoz, van, aki egyszerűen ott parkoltatta télen, mert máshol nem volt hely, de akár lopott bicikli is kerülhetett  a tárolóba. Az okok sokfélék lehetnek, a végeredmény azonban ugyanaz. Jelenleg kb. két tucat olyan kerékpár van a szombathelyi vasútállomás mellett, amit hetek, hónapok óta senki nem használt és nem vitt el.
 
IMG_20190330_091217a
 
A GYSEV megjelölte ezeket a bicikliket és március végén figyelmeztető feliratokat helyezett el rajtuk, gazdáiknak 30 napjuk van elvinni a kerékpárokat, mielőtt a vasúttársaság szállítja el azokat április végén. Ezután még két hónapig van lehetőség a járművek átvételére, a tárolási díj megfizetése után és a tulajdonjog igazolásával.
 
IMG_20190330_091213
 
Azoknak a tolvajoknak, akiknek most felcsillant a szemük a szabad, senki által nem keresett prédákat sejtve van egy rossz hírünk. Kamerával megfigyelt területről van szó és a vasútőrök hamar odaérnek a tárolóhoz, ha gyanús matatást észlelnek ott.
 
IMG_20190330_091455
 
IMG_20190330_091345

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.