Szerző: 112Press 2020. december 28.

Út szélén hagyott, véres oldalú roncs miatt tárcsázták a segélyhívót

Elhagyott, láthatóan friss balesetet szenvedett Ford miatt tárcsázta a segélyhívót egy járművezető. A sofőrt rövid időn belülmegtalálták. AKőszeg és Horvátzsidány közötti balesetnél nem történt súlyos sérülés.

A cikk elején jelezzük: a jármű vezetője nem követett el szabálysértést azzal, hogy elhagyta a helyszínt, mivel másnak nem okozott kárt és saját maga sem sérült meg komolyan, csupán a kezét vágta meg.

Kőszeg felől Horvátzsidány irányába haladt hétfőn délelőtt egy Ford személyautó, amikor a jármű egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, majd a menetirány szerinti jobb oldalon árokfalnak ütközött és felborult.

Autómentőért indult a Kőszeg és Horvátzsidány között árokfalnak ütköző Ford vezetője

Az összetört autót egy később érkező  jármű vezetője észlelte és megállt megnézni, tud-e segíteni. Mivel az autóban senkit sem talált és az ajtó véres volt, valamint az úttesten is látszott, hogy a baleset nem sokkal korábban történt, ezért a sofőr tárcsázta a segélyhívót.

Kiderült, hogy az esetről még nem volt bejelentés és a rendőrségnek sem volt tudomása róla. A helyszínre mentő is érkezett, hátha megtalálják a vérző sofőrt. A járművet horvátzsidányi és kőszegi tűzoltók áramtalanították.

Autómentőért indult a Kőszeg és Horvátzsidány között árokfalnak ütköző Ford vezetője

A rendőrség megtalálta az autó vezetőjét, aki nem ittasság miatt hagyta el a helyszínt, hanem elment autómentőért. A Ford vezetője nyolc napon belül gyógyuló, könnyű séréléseket szerzett, amikor a kitört üveg megvágta a kezét.

Mikor nem kell értesíteni a hatóságokat?

Ha a közlekedési balesetben személyi sérülés nem történt, a jármű nem okozott anyagi kárt más tulajdonában (pl. másik járműben, kerítésben, villanyoszlopban, házfalban, egyéb építményben) és a jármű nem képez forgalmi akadályt, illetve nem hagyott szennyeződést az úttesten, akkor nem szükséges értesíteni a hatóságokat. Igaz ez olyan balesetekre is, ahol személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett és az okozó elismeri a felelősségét a másik félnek okozott kárért.

A fenti történetben a személyi sérülés a gyenge láncszem, de mivel a sofőr egyedül ült az autóban és a sérüléseit nem gondolta olyannak, ami a mentők beavatkozását igényli, ezért hagyta el a helyszínt. Tanácsunk ilyen esetekre: mindig helyezzenek ki elakadásjelző háromszöget, ami figyelmezteti az adott irányba közlekedőket és jelzésértékű arra vonatkozóan is, hogy az eset megoldása folyamatban van.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.