2017. október 19.

Életveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros - keresik a hozzátartozókat

A 65-70 év körüli asszony a temetőbe indult, de a szombathelyi Intersparnál elgázolta egy szabálytalanul kanyarodó Suzuki. A biciklis asszony életveszélyes sérülést szenvedett és semmilyen iratot nem találtak nála, ezért a rendőrök az arra kerékpározó idősebb embereket is megkérdezték, felismerik-e a kerékpárt?

Frissítés: Sikerült azonosítani a 69 éves asszonyt. A kerékpárját az unokája ismerte fel, aki nagymamája keresésére indult. I

letveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

Korábban írtuk:

Az Interspar parkolójából akart balra kanyarodni az Újvilág utcába egy Suzuki vezetője csütörtökön délután Szombathelyen. A jármű vezetője látta, hogy egy autómentő érkezik, ezért gázt adott, hogy előtte még kiférjen és nem vette észre a kerékpárjával éppen elé érő, védett útvonalon tekerő biciklist.

letveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

A kerékpáros nő először a szélvédőre csapódott, majd az aszfaltra zuhant és súlyos koponyasérülést szenvedett. Azonnal elveszítette az eszméletét, így nem tudták tőle megkérdezni a nevét sem, okmányok pedig nem voltak nála, csak néhány temetőben használatos eszköz. (Feltehetőleg a közeli, Jáki úti temetőbe tartott sírt gondozni.)

Életveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

Az a képeken is jól látszik, hogy a Suzuki szabálytalanul, nem a saját sávjából próbált balra kanyarodni. Egy szemtanú elmondta, hogy egy másik autó is onnan kanyarodott ki, közvetlenül a Suzuki előtt, a balesetet okozó sofőr pedig követte a rossz példát. (Nem a balesethez tartozik, de megjegyezzük, hogy a Suzuki vezetője a bekapcsolt biztonsági övön ült, ami még mindig népszerű "népszokás" hazánkban.)

letveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

A mentők sokáig próbálták a helyszínen stabilizálni az asszony állapotát, a rendőrök pedig többféleképpen is próbálták megtudni, ki lehet a sérült, hogy értesíthessék a hozzátartozóit. A ruházat átvizsgálása és a kerékpár alvázszámának lekérdezése sem vezetett eredményre, a bicikli nem szerepelt a nyilvántartásban és a BikeSafe rendszerben sem. Ezért a rendőrök az arra kerékpározó középkorú és idősebb embereknek is megmutatták a kerékpárt, hátha valaki felismeri.

Életveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

Reménykeltőnek tűnt, hogy többen, egymástól függetlenül is "Klári néni biciklijeként" azonosították a járművet és volt, aki azt is hozzátette, hogy az idős asszonyt korábban ugyanennek az utcának a másik végén már elgázolták. Azonnal járőrök indultak a lakásához, de Klári néni szerencséjére őt otthon találták, viszont így még mindig nem derült ki, ki lehet az elgázolt asszony.

letveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

A baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az Újvilág utca érintett szakaszát és az Interspar egyik bejáratát. Ez komoly feszültségeket és értetlenséget okozott több tucat (!) járművezetőnél, beleértve a kerékpárosokat is. Néhány autóvezető nehezen értette meg, hogy nem hajthat be ott az áruházhoz. "Én csak tejet akarok venni!", "Elférek ott a rendőrautó mellett!", "Most akkor hol vásároljak?" - ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel őrölték a járőrök idegeit. Volt, aki a terelőkúpok között próbált áthajtani, illetve a kerékpárosok ezt sokan meg is tették.

Életveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

A türelmetlen járművezetők kedvéért mondjuk el, hogy az aprólékos helyszínelés ilyenkor nagyon fontos. A helyszínelők minden nyomot próbálnak rögzíteni, hiszen ez fontos lehet az ügy tárgyalásánál. Jelen esetben életveszélyes sérültről volt szó, ami teljesen más, mint egy pusztán anyagi káros baleset nyomrögzítése.

letveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros

Életveszélyesen megsérült egy okmányok nélküli kerékpáros
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.