Szerző: Pest Megyei Főügyészség 2019. november 15.

Életmentő műtétet kellett végrehajtani az Ócsán bántalmazott férfin

Félholtra vertek az ócsai vasútállomás váróteremében egy férfit. Három ittas ismerőse, két fiatal fiút és egy férfi volt az elkövető, akik ok nélkül bántalmazták. A Pest Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásukat.

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett két fiatal fiú és egy férfi letartóztatásának elrendelésére, akik Ócsán, a vasútállomás várótermében üldögélő férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bűnügy gyanúsítottjai, két fiatal fiú és egy férfi Ócsán egy munkahelyen dolgoztak, és egy munkásszállón laktak.

Az ócsai vasútállomás - Forrás: googlemaps

2019. november 6-án este a gyanúsítottak Ócsa utcát járva vodkát, pálinkát, energiaitalt ittak, lerészegedtek.

Éjfél után a vasútállomás felé indultak, zenét hallgattak ordibáltak. A vasúti váróban felfigyeltek egy padon üldögélő férfira. A férfit ismerték, mert korábban ő is ugyanott lakott, mint a fiatal férfiak.

Anélkül, hogy erre a sértett okot adott volna, mindhárom gyanúsított ütlegelni és rugdosni kezdte a férfit. Az ütések és a rúgások a sértett fejét és mellkasát érték.  A verés után a  gyanúsítottak a férfit sorsára hagyták, és a zenét hangosan hallgatva a munkásszálló felé indultak.

A sértett elballagott a vasúti váróból. Másnap reggel egy ismerőse látta meg a férfi feldagadt, véres arcát, és orvoshoz küldte őt. Az orvostól mentővel a kórházba szállították a sértettet és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, mivel életveszélyes sérülést szenvedett a bántalmazása során.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfiak szökésétől a bűncselekmény tárgyi súlya és a gyanúsítottak személyi körülményei miatt tartani kell. Annak a veszélye is fennáll, hogy szabadon hagyva a tanú megfélemlítésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Mindez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt mindhárom gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.