Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2022. október 28.

Indexelt és "kinézett" egy KIA a ködben, elesett a szemből érkező motoros Vép közelében

Sűrű ködben haladt Vép felé egy motor pénteken kora reggel a 8443-as úton, amikor egy szemből érkező személyautó vezetője kitette az irányjelzőjét balra és átlógott a felezővonalon. A motoros fékezett, jobbra húzta a kormányt és elesett.

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt Szombathely és Vép között pénteken kora reggel.

Indexelt és

Egy motorkerékpár haladt a ködben Vép felé, amikor a motoros férfi észlelte, hogy egy autó irányjelzővel átlépi a felezővonalat.

 Indexelt és

A motoros jobbra húzta a kormányt, fékezett és elesett.
 
Az irányjelzőt használó KIA személygépkocsit vezető nő észlelte, hogy a motoros elesett, biztonságosan megállt az út szélén és visszaszaladt a motoroshoz segíteni.
 
A férfit a mentők megvizsgálták, de nem kellett kórházba szállítani.
 
Indexelt és
 

-Pár perccel korábban a Vépi úti körforgalom közelében már előzött velem szembe egy teherautó. Akkor még morogtam is miatta.  Amikor a személyautó irányjelzőjét megláttam, akkor megijedtem, mert ha valóban előzésbe kezd, akkor frontálisan ütközünk. Jól láthatóan világít a lámpám, még akkor is működött, amikor már a földön feküdt a motor - mondta el a 112Press-nek a motoros a kivizsgálás után.

Információink szerint a KIÁ-t vezető nő helyszíni bírságot kapott.
 
Indexelt és
 
-Egy lassan, kb. 30 km/órás sebességgel haladó jármű mögül néztem ki, hogy lehet-e előzni. Amikor láttam a szemből érkező motorost, akkor visszatértem a sávba. De megijeszthettem a motorost, amit nagyon sajnálok. Nagyon sokat vezetek és eddig úgy gondoltam, hogy ha átlépem a felezővonalat, akkor használom az irányjelzőt ilyen helyzetekben is, amikor kinézek, hogy érkezik-e valami szemből - mondta a gépkocsi vezetője.
 
Indexelt és
 
Tapasztalatunk alapján sok autóvezető nem állt volna meg ebben a szituációban, amikor a két jármű nem ütközik. Ezt elmondtuk az asszonynak is.
 
-Meg sem fordult a fejemben, hogy elhajtsak. Aludni sem tudnék utána, nagyon lelkis vagyok, most is lelkiismeretfurdalásom van az eset miatt. Örülök, hogy a férfinak nem esett baja. A bírságot pedig legkésőbb holnap befizetem - tárta szét a kezét az asszony.
 
Indexelt és
 
A helyszíni szemle ideje alatt a forgalmat rendőrök irányították a ködben. Néhány gépkocsivezető valamiért későn észlelte a bekapcsolt fényhídú mentőből, mentőorvosi kocsiból, rendőrautókból álló sort, valamint az úton neki köröző rendőrt. Azoknak, akik sistergő kerekekkel álltak meg javaslunk egy alkalmassági vizsgálatot, mindenki érdekében...
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.