Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. október 30.

Elektromos roller elé hajtott Opeljével, majd magára hagyta a súlyosan sérült férfit egy fiatal nő - vádemelés

Vádat emelt az ügyészség az ellen a fiatal nő ellen, aki súlyos balesetet okozott a szabálytalanságával, majd Opeljével egyszerűen elhajtott a helyszínről 2023. március 20-án. Az esetnek azonban volt szemtanúja, aki felírta a rendszámot, a rendőrök pedig később ellenőrzés alá vonták a járművet, majd a sofőrt visszakísérték a helyszínre.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2023 márciusában az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be személygépkocsijával a 8703-as és 8442-es utak hírhedt útkereszteződésébe, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton elektromos rollerrel érkező és Sorokpolány felé tartó férfinak.

A sértett fékezéssel és a roller elkormányzásával elkerülte az ütközést, ugyanakkor elveszítette az egyensúlyát és az úttestre esett. A rolleres a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset után a vádlott Püspökmolnári felé elhajtott a helyszínről anélkül, hogy a sérültnek tőle elvárható segítséget nyújtott volna.

Az Opel vezetője a baleset után elhajtott a helyszínről

A járási ügyészség halmazati büntetésként felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. 

A helyszínen a vádlott egyik hozzátartozója többször is az elektromos rollerrel közlekedő férfira akarta tolni a felelősséget, megemlítve, hogy nem száguldozhatna a közúton ilyen kétkerekűvel. Azonban semmi nem tiltotta a sértettnek, hogy ott közlekedjen. A férfi teljes védőfelszerelést viselt bukósisakkal, rendelkezett felelősségbiztosítással a járműre és érvényes vezetői engedélye is volt. Az elektromos rolleren messziről is jól látható világítás működött.

A rolleres súlyosan megsérült

A személyautó vezetőjének – aki súlyos szabálytalansággal haladt be a kereszteződésbe – látnia kellett, ahogy a rolleres elesik, hogy a kétkerekű ne csapódjon be az autójába. Függetlenül attól, hogy a másik fél szabályosan közlekedett-e, az Opel vezetőjének  meg kellett volna állnia, ehelyett azonban elhajtott, bízva abban, hogy megúszhatja a felelősségrevonást. A szemtanú által elmondottaknak köszönhetően azonban a terv nem sikerült.

 

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.