Szerző: Pest Megyei Főügyészség 2019. november 05.

Elbódította és kifosztotta áldozatait egy fiatal nő Budapesten - életveszélyt okozó testi sértés ellene a vád

Nyugtatókból és altatókból kevert oldatokat itatott meg újdonsült férfi ismerőseivel egy fiatal nő, majd kifosztotta őket. Az áldozatai közül két férfi életveszélyes állapotba került a toxikus mennyiségű nyugtató miatt. Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolják, előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki elbódította, majd kifosztotta a társkereső oldalakon megismert partnereit.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal nő különböző internetes társkereső oldalakon regisztrált, egy nem őt ábrázoló fényképpel, Krisztina álnéven.

2018. szeptember elején kapcsolatba lépett egy férfival, a bűnügy egyik sértettjével. Leveleztek, telefonszámot cseréltek, majd a margitszigeti szökőkútnál találkozót beszéltek meg.

A nő a találkozóra magával vitt egy műanyag flakont, amelyben altatóból és nyugatókból kevert oldat volt. Ezt átadta a férfinak és arra kérte, hogy az italt egyszerre hajtsa fel. A sértett kiitta az italt, majd rövid beszélgetés után elveszítette az eszméletét. A nő ekkor átkutatta a férfi ruháját, és a zsebéből egy mobiltelefont, a nyakából pedig egy nyakláncot elvett, majd a mintegy 150.000,- forint értékű dolgokkal eltűnt. A sértett csak másnap reggel tért magához a margitszigeti padon. Orvoshoz került.

Méregkeverő - Illusztráció 112Press

A nő másnap egy másik, hasonló módon megismert férfi lakásába jutott be. Ott altatóból és nyugatókból kevert koktélt itatott a sértettel, aki az ital elfogyasztása után rövid időn belül elvesztette az eszméletét. A vádlott a lakásból több mint 500.000 forint értékű ékszert vitt magával. A sértettet rosszulléte miatt kórházba kellett szállítani.

A két férfi a szervezetébe jutott toxikus mennyiségű nyugtató miatt életveszélyes állapotba került.

A vádlott 2018. szeptemberében egy budapesti szórakozóhelyen ismerte meg a következő sértettet. Felmentek a férfi lakására, ott a nő vele is megitatta az altatót, nyugtatót tartalmazó italát. Miután a sértett öntudatlan állapotba került, a vádlott a férfi telefonját, készpénzét és bankkártyájának adatait vitte magával. A bankkártyával 4 millió forint értékben próbálkozott internetes vásárlásokkal, ebből 100.000 forint összegű vásárlás volt sikeres.

A Budaörsi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt 2018. október 3-án ezen a budapesti szórakozóhelyen fogták el. A gyanúsított táskájában gyógyszereket és feloldott gyógyszerrel teli üveget találtak.

A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a nőt, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.