Barion Pixel
Szerző: Polizei NRW 2020. november 11.

100 ezer eurós nyomravezetői díj - 2,3 milliárd forintnyi eurót loptak a német adóhatóság széfjéből

A páncélajtót kikerülő betörők 6,5 millió eurót, azaz kb. 2,3 milliárd forintot zsákmányoltak a riasztó nélküli széfből. Valaki rossz minőségű fényképet is készített az egyik gyanús férfiről.

Nagyjából 35 millió forintnyi nyomravezetői díj (100.000 euró) üti a markát annak, aki nyomra vezeti a német rendőröket egy november 1-jén történt betöréssel kapcsolatban.

Három sötét ruhás férfit keresnek, akik közül ketten megfúrták az emmerichi vámhivatal alagsori széfjét, amiből 6,5 millió eurót zsákmányoltak. A tettesek valójában a falat fúrták, bontották meg, elkerülve az acélajtót.

A pénzt fehér, Kleve település rendszámtáblájával felszerelt  furgonba rakták, majd elhajtottak. A zsákmány értéke magyar pénzben meghaladja a 2,3 milliárd forintot.

Egy férfinek gyanús lett az épület előtt idegesen járkáló férfi és elkeserítően rossz minőségű fényképeket készített róla. Az illető egy másik járművel távozott abba az irányba, mint a széfet kiürítők.

100 ezer euró a nyomravezetői díj

Viszont aki felismeri a férfit (aki a fotó alapján akár műorrot is viselhet), vagy a tettesek nyomára vezeti a rendőrséget, az 100 ezer eurós nyomravezetői díjjal számolhat.

Meglepő részlet, hogy a széfet nem védte riasztórendszer. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy belsősök is segítették az adóhatóság széfjének kifosztását.

Aki információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot az illetékes német rendőrséggel a 02821/5045200 telefonszámon, vagy e-mailben a notes.krefeld@polizei.nrw.de címen.

Hirdetés

HIRDETÉS

A magyar rendőrök egy legalább öttagú bandát keresnek

A magyar rendőrség egy kevésbé "elegáns" és lényegesen kisebb zsákmánnyal járó rablás tetteseit keresi. Az elkövetők kézre kerítése itt sem egyszerű, mivel a maszk ma már egyáltalán nem feltűnő az utcán sem.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.