Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2022. május 27.

Drogtermesztő, szánhúzó kutyát megkéselő és sorompótörők ellen emeltek vádat

Családi házában termesztett marihuánát eladásra egy férfi Szombathelyen. Szomszédja kutyáját késelte meg egy másik férfi úgy, hogy a kutya elpusztult. Sorompót törtek Jánosházánál és Sorkikápolna közelében figyelmetlen sofőrök. Autón töltötte ki a mérgét egy férfi Szombathelyen. Vádemelések.

A Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a vád szerint a 2021. év elejétől a szombathelyi családi házának alagsorában termesztett 123 tő kender (kannabisz) növényt azért, hogy a kábítószerrel kereskedjen.

Forrás: Vas Megyei Főügyészség

Ezt meghaladóan a vádlott az általa pontosan meg nem állapítható időben termesztett kender növényről leszüretelt és készletezett marihuánát kábítószer-kereskedelem céljából.

A lefoglalt 123 tő kannabisz növény száma, valamint a bennük és a marihuánában lévő kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Forrás: Vas Megyei Főügyészség

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását, illetve a lefoglalt kannabisz növények és marihuána, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását
indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Forrás: Vas Megyei Főügyészség

A vádlott terhére rótt bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

 

Megkéselte a szomszéd kutyáját - elpusztult az eb

A Körmendi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021. novemberében egy 13 cm élhosszúságú késsel kétszer nyakon szúrta a szomszéd nagytestű szánhúzó kutyáját, mert az állat az ingatlanaik közti rossz kerítésen keresztül átjutott hozzájuk, többször összemart a vádlott pásztorkutyájával. Az eb a szúrások okozta vérvesztés következtében elpusztult.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Piros jelzés ellenére hajtottak a sínekre, letörték a fénysorompó csapórúdját

A Szombathelyi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a szlovák férfival szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában a 8-as számú főúton nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Veszprém felől Vasvár irányába, amikor Jánosháza térségében a közút és a vasútvonal szintbeli kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott, és letörte a félsorompó csapórúdját.

A vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz a vasúti átjárót fokozott óvatosság tanúsítása nélkül közelítette meg, majd nem állt meg a vasúti átjáró előtt annak ellenére, hogy a fénysorompó villogó piros jelzést adott, a félsorompó rúdja pedig nem teljesen nyitott helyzetben állt vagy mozgott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.


A Szombathelyi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022.  márciusában a 8442. számú közúton közlekedett Sorkikápolna irányába, amikor a
közút és a vasútvonal szintbeli kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott, és letörte a félsorompó csapórúdját.

A vádlott megszegte a KRESZ fent hivatkozott (4. pont) rendelkezését. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlott közúti járművezetéstől eltiltását is indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Megrugdosott egy autót a garázda férfi Szombathelyen

A Szombathelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021. decemberében, Szombathelyen a sértett autójába többször belerúgott, amiben több mint 150.000 Ft rongálási kárt okozott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.