Frissítve: 2016. március 19.

Kutya szakította szét egy lány kabátját egy szomathelyi sportpályán

A dobermann kosárpályán labdázó gyerekek közé szaladt és elszakította egy 12 éves lány kabátját és a hajába is belekapott. Az állat gazdája nem érzi magát felelősnek, a lány apja feljelentést tett.

DSC_5772

A szombathelyi Károly Róbert utca és a Perint patak közötti kosárlabdapályán labdázott négy tizenéves, amikor egy dobermann rohant be a pályára a patakparti kutyafuttatóról. A fiatalok megijedtek az állattól, ami felugrott az egyik lányra és elszakította annak kabátját. A kutya a kiabáló lány hajába is belekapott. A tizenkét éves lány nem sérült meg.

DSC_5780

A lány édesapjától megtudtuk, hogy megkereste a kutya gazdáját, aki egy közeli tízemeletes ház egyik lakásában tartja az ebet és megkérte a hölgyet, hogy fizesse ki a kabátban esett kárt - márkás, nem olcsó ruhadarabról van szó -, emellett azt is számon kérte, miért nem volt szájkosár és póráz az eben.

DSC_5776

A kutya gazdája elzárkózott a kártérítéstől. Az apa elmondása szerint azt válaszolta, hogy kutyája csak a labda miatt szaladt el a kutyafuttatóról a játszótérre és senkit nem bántott. Információink szerint az eset előtt néhány nappal egy hat éves gyereket is megijesztett ugyanez a kutya.

DSC_5784

Az apa feljelentést tett.

-A Szombathelyi Rendőrkapitányság  szabálysértési eljárás keretén belül vizsgálja az eset körülményeit - válaszolt kérdésünkre Takács Zoltán rendőr őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.