Barion Pixel
2016. január 18.

Centikkel megúszott baleset - Mi lehetett itt az elképzelés?

Nem tudjuk, a harmadik autó sofőrje mire gondolhatott, amikor lendületből akart kikanyarodni a szombathelyi körútra, mindenesetre utasát a biztonsági öv mentette meg attól, hogy megfejelje a szélvédőt.

Újabb dashcam (fedélzeti kamera) által rögzített veszélyes szituációt mutatunk Szombathelyről és szerencsére ebből sem lett baleset, bár csak centiken múlt. Kíváncsiak vagyunk azonban a véleményekre, mi lehetett a sofőr elképzelése?

A reggeli csúcsforgalomban általában igyekszünk úgy megállni a lámpánál feltorlódott kocsisorban, hogy a kereszteződések szabadon maradjanak. Jól látszik, a mellékutcából érkező első autó kihasználva a lehetőséget nagyon óvatosan csorog el a felezővonalig, majd balra kanyarodik. A második autó vezetőjének intettünk, nyugodtan soroljon be. Aztán érkezett a harmadik autó... A lassításban érdemes megnézni a védett úton közlekedő jármű megvilágított ajtaját (nem sok kellett az ütközéshez), illetve a figyelmetlen sofőr telefonáló utasát, ahogy előre lendül fékezéskor. Az szintén nem mellékes, hogy karambol esetén a lepattanó autó a mi járművünknek is nekicsapódott volna. (A videón látható óra a nyári időszámítás szerinti időt mutatja, a lustaságunk miatt.)

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.