Barion Pixel
Frissítve: 2016. január 15.

Videó: vészfékezéssel elkerült baleset Szombathely hírhedt kereszteződésében

Egy órával egy baleset után egy szerencsével - és jó fékekkel - elkerült szituációt örökítettünk meg fedélzeti kamerával. Íme, így születnek a "megálltam a stop-táblánál, de nem jött semmi, így elindultam" típusú balesetek.

A szombathelyi Maros és Öntő utcák kereszteződésében láttunk már felborult autót, összetört roncsokat és súlyos sérültet is. Csütörtökön egy terepjáró perdített meg egy személygépkocsit, ami jelzőtáblának ütközött. A stop-táblás kereszteződésben semmi különleges nincs a meglátásunk szerint, mégis sok baleset történik itt. Sokszor hallottuk már, hogy a sofőr megállt a táblánál és mivel azt gondolta, hogy a másik jármű messze van, így elindult. Az ütközés pedig - szól a magyarázat - csak azért következhetett be, mert a védett úton érkező száguldott. Lássuk hát a csütörtöki baleset után rögzített videónkat.

A videón szemből érkező Citroen vezetője valóban megállt a táblánál, de feltehetőleg elege lett a várakozásból. Két autó között akart átsuhanni, de járműve talán nem az elvárt gyorsulást produkálta. A videón jobbról érkező hölgy gyors reakciójának és az autó jó fékének köszönhetően a Citroen nem döntötte ki a percekkel korábban visszaállított jelzőtáblát. A férfi sofőr egyértelműen veszélyhelyzetet idézett elő, de ezúttal szerencsére semmi nem csúszott bele az állóra fékezett jármű hátuljába sem. Az látszik, hogy a vészfékezéskor automatikusan bekapcsolt a védett úton közlekedő autó elakadásjelzője.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.