2019. február 24.

Dashcam: Figyelmetlen gyalogosok - az autó vezetője mentette a helyzetet

A szombathelyi videó ugyan nem örökített meg balesetet, de tanulságos még úgy is, hogy naponta több tucat hasonló történik.

"Mi ebben a hír?" - teszik fel rendszeresen nekünk a kérdést, amikor balesetveszélyes szituációkat mutatunk és néhányak csalódására nem folyik a vér.
 
Valóban, annak nagyobb hírértéke lenne, ha a videóban látott lányokat elütötte volna az autó és komoly vita alakulna ki, vajon ki hibázott. Így viszont egy elkerült baleset kapcsán lehet elemezni a látottakat.
 
 
A két lány ugyanis láthatóan nem mobilozik, hanem belemerültek a beszélgetésbe és egyikőjük sem figyel a jelzőlámpára a szombathelyi kereszteződésben. Az érkező, jobbra kanyarodni szándékozó személyautó pedig nem a lámpától indul, hanem lendületből hajtana be a kereszteződésbe zöld jelzésnél.
 
A sofőr szerencsére résen volt és padlófékkel megállt a lányok előtt, akik ekkor már észlelték, hogy majdnem komoly bajba kerültek. Az is jól látszik, hogy ha a sofőr nem fékez, akkor jó eséllyel mindkettőjüket elsodorja az autó. Több hasonló baleset történt már a vasi megyeszékhelyen, az egyik legextrémebb, amikor elhaladó busz oldalának lépett neki a gyalogos, mert másra figyelt.
 
Baki piros lámpánál
 
Furcsa bakit vétett egy gépkocsivezető, aki hosszú másodpercekig állt már a piros lámpánál, de amikor átment előtte egy gyalogos, akkor elindult és lassan elgurult a következő piros lámpáig. Valószínűleg elfelejtette, hogy a piros jelzés miatt állt meg a kereszteződésnél és nem azért, hogy átengedje a gyalogost
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.