Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2023. október 12.

Eltiltás hatálya alatt okozott balesetet a helyszínről elhajtó kamionsofőr Sitkénél

A kamion vezetője észlelte, hogy balesetet okozott a 834-es főúton,Sitkénél, de elhajtott a helyszínről. Egy szemtanú azonban felírta a rendszámát és a rendőrök megtalálták. Vádat emeltek ellene.

A balesetről korábban részletesen beszámoltunk.

A Szombathelyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 augusztusában – miután a bíróság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt pénzbírsággal sújtotta és 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől – az eltiltás hatálya alatt vezetett kamiont a 834-es számú főúton.

Előzésbe kezdett a Mercedes által előzött kamion Sitkénél - árokba csapódott az autó

A vádlott úgy kezdte meg egy előtte haladó jármű előzését, hogy nem észlelte, a kamionja előzését már megkezdte a sértett személygépkocsival. A sértett már részben a járműszerelvény mellett haladt, amikor az megkezdte az áttérést a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A sértett az ütközés elkerülése végett az autóját balra kormányozta, letért az útpadkára, majd az árokba hajtott.

A baleset során személyi sérülés nem történt.

Előzésbe kezdett a Mercedes által előzött kamion Sitkénél - árokba csapódott az autó

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz úgy kezdett előzni, hogy más gépjármű már megkezdte az ő előzését. A balesetet követően megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy a balesettel érintett jármű vezetőjeként a helyszínen nem állt meg, a veszélybe került személy részére segítséget nem nyújtott.

Előzésbe kezdett a Mercedes által előzött kamion Sitkénél - árokba csapódott az autó

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.