Szerző: Fejér Megyei Főügyészség 2019. december 19.

Két újszülött gyermekét is megölte - életfogytiglanit kaphat a fiatal nő

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki két éven belül két újszülött gyermekét ölte meg.

A vádlott 2016. őszén állapotos lett egy érdi férfitól, akivel egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. A nő nem szakította meg a terhességét, hanem valótlanul azt közölte a barátjával, hogy elvetélt. A vádlott 2017. május 5-én vajúdni kezdett, majd amikor mindenki elment otthonról, megszülte a gyermekét. Ezután a csecsemőt zoknival megfojtotta, a holttestet és a méhlepényt egy szemeteszsákba helyezte.  A zsákot a ház előtt lévő szeméttárolóba dobta, és feltakarított maga után. Másnap a szemétszállítók a szeméttárolót kiürítették.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A terhelt 2018. elején szintén internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy férfival, akivel párkapcsolatot létesített, és tőle teherbe esett. A várandósságát a barátja és a családja elől eltitkolta. A vádlott 2019. március 16-án a hajnali órákban vajúdni kezdett, majd az udvaron lévő melléképületekhez ment, és megszülte gyermekét, akit műanyag csővel megfojtott. A gyermeket a megszült méhlepénnyel együtt egy bevásárló kosárba tette, a szülés során keletkezett vérfoltot egy bútorlappal lefedte, majd visszatért a házba. A hátrahagyott csecsemőt a vádlott barátjának nevelőapja találta meg, aki a mentőket értesítette.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A sértettek halálának közvetlen oka mindkét esetben fulladás volt.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, valamint letartóztatásának az ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

Halott csecsemőt találtak szerdán Versenden

2019. december 18-án a rendőrség vizsgálatot indított, mivel információik szerint egy állapotos versendi nő valószínűleg titkon szülte meg gyermekét, majd a csecsemőt eltűntette valahová.

A rendőrök kimentek az asszonyhoz, aki azt mondta, hogy nem volt terhes, és önként vállalta az orvosi vizsgálatot. Az azonban azt állapította meg, hogy a nő a közelmúltban szülhetett, és azonnali műtétre szorul. A nő ekkor már elmondta a rendőröknek, hogy valóban szült, a gyermeket pedig egy festékes vödörben rejtette el. A rendőrök a ház udvarán, egy szekrényben meg is találták a festékes vödröt, abban pedig az újszülöttet.  Tekintettel arra, hogy a halálesettel kapcsolatban felmerült az idegenkezűség gyanúja, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetése miatt nyomozást rendelt el.

A 36 éves nőt továbbra is kórházban kezelik, nincs kihallgatható állapotban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.