Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. október 30.

Csaló "mester" kőműves, gyűrűt lopó nő és volt párját zaklató férfi - vádemelések

Mekk Mestert idéző magabiztossággal vágott bele az istálló megjavításába a magát mesternek hirdető kontár, de 840 ezer forintért csak maszatolást végzett. Egy másik esetben egy edzőteremben lopáson kapott nő húzta elő a végső adut: ordított, ütött, lökött és a lopott gyűrűt a csatornába dobta, de az edzőterem látogatói nem rettentek meg a sikítozástól sem.

Kontár munkát végzett az ál-mester

A Sárvári Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a Somogy megyei férfival szemben, aki a vád szerint magát a világhálón mester kőművesnek hirdette annak ellenére, hogy ilyen végzettséggel nem rendelkezett és egy Vas megyei községben végzett kontár munkával a sértettnek 840.000 forint kárt okozott.

A vádirat szerint a sértett elhatározta, hogy megjavíttatja a lakóházához tartozó istálló falát és aljzatát. A vádlottat a hirdetése alapján választotta ki és megegyezett vele a javítási munkákban. A vádlott és hozzátartozói 2019 szeptemberében két napot dolgoztak az istálló javításán, melyért a vádlottnak a sértett 840.000 forintot fizetett ki.

A vádlott és segédjei által elvégzett munkák azonban az istálló állapotában érdemi javulást nem eredményeztek.

Nehéz nem Mekk Mesterre asszociálni a történtek alapján

A vádlott a sértettet tévedésbe ejtette, amikor szakképesítés hiányában magát mester kőművesként hirdette és a kontár munkáért annak értékét meghaladó munkadíjat fizettetett.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Gyűrűt lopott, majd ordított és ütött a rajtakapott tolvaj

A Sárvári Járási Ügyészség nemesfémre elkövetett lopás és garázdaság miatt emelt vádat egy budapesti nővel szemben, aki a vád szerint az egyik sárvári edzőteremből lopta el a sértett 225.000 forint értékű fehérarany gyűrűjét, majd az őt a
helyszínen visszatartó személyeket meglökte, illetve megütötte.

A vád szerint a vádlott 2019 februárjában ellopta a sértett aranygyűrűjét, amit a sértett az egyik sárvári edzőterem öltözőjében felakasztott kabátja zsebébe tett. Miután a sértett észlelte a lopást és keresni kezdte a gyűrűt a vádlott sietősen távozni akart az edzőteremből. A vádlottat azonban az edzőteremben tartózkodó tanúk az udvaron a rendőrség kiérkezéséig
visszatartották.

A vádlott az ellopott gyűrűt a csatornába dobta és az őt visszatartó személyekkel kiabált, őket szidalmazta azért, hogy a helyszínről távozhasson, valamint a rendőrség kiérkezéséig többször meglökte és megütötte a távozását megakadályozó személyeket.

A sértett gyűrűjét a csatornában megtalálták.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Volt feleségét és annak  párját zaklatta

A Szombathelyi Járási Ügyészség zaklatás miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2019 nyarától egy éven keresztül önkényesen beavatkozott felesége és annak új párja magánéletébe.

A kép illusztráció Fotó: Manchester Evening News

A feleségét, miután elköltözött a vádlottól, sms és messenger üzenetekben szidalmazta, hétvégén rendszeresen megjelent felesége és párja szombathelyi lakóhelyén, ahol a postaládát leszerelte, a sértettek bejárati ajtaját alkohollal leöntötte, az általuk használt autóra lemosható hibjavítóval mocskolódó feliratokat írt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A képek illusztrációk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.